Læsetid: 4 min.

En aften forsvandt byens børn. Nu kan de voksne høre dem bag kældermurene og under gulvbrædderne

Argentinske Samanta Schweblin skriver gotiske historier med en tyk morale og ekkoer af alle mulige andre tekster. Men de er gode alligevel
Samanta Schweblin.

Samanta Schweblin.

Alejandra López

12. april 2019

Argentinske Samanta Schweblins første roman på dansk hed Redningsafstand, en lille fortættet gyser eller gotisk roman snarere, som var nomineret til den Internationale Man Booker-pris. ’Redningsafstand’ er den afstand til dit barn, du ikke må overskride, hvis du i forskellige potentielt livstruende situationer vil gøre dig håb om at redde det.

Sådan et ord siger noget om ordets opfinder. Ængstelig, neurotisk. Men det siger selvfølgelig også noget om verdens beskaffenhed, hvis man accepterer den ængsteliges præmis: Verden er porøs, konstant i fare for at slå revner og sprækker, hvorigennem noget vil pible frem og lukke sig om os i kvælende favntag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu