Læsetid: 3 min.

’Ava’ om en 13-årig piges kamp med livet er sådan en film, voksne bør se med deres børn

Franske ’Ava’ er lige dele dannelsesfortælling, frigørelseshistorie og eventyr om en teenagekriger
13-årige Ava (Noée Abita) kæmper så at sige for livet i franske Léa Mysius’ dannelsesfortælling, ’Ava’. 

13-årige Ava (Noée Abita) kæmper så at sige for livet i franske Léa Mysius’ dannelsesfortælling, ’Ava’. 

Solaris Films

25. april 2019

13-årige Ava (Noée Abita) er en kriger. Og det er der brug for. Hun udkæmper mange slag på én gang. Hun er ved at miste sit syn, og det går hurtigere, end hun og lægerne havde forventet. Hun har allerede svært ved at se om aftenen, og det skræmmer hende. Hun kæmper mod sin mor, Maud (Laure Calamy), der er alene med Ava, og hendes ikke særligt gamle lillesøster, og som til gengæld har svært ved at finde ud af, hvordan hun skal tackle den stadig mere fjendtlige teenagepige.

Ava slås også med sin spirende seksualitet og en stærk følelse af, at hun er ved at blive voksen i en rasende fart. På den ene side kan hun ikke holde ud at høre på sin mors snak om sex – moren mistede selv sin mødom som 13-årig, men vil gerne have, at Ava venter, til hun er 17. På den anden side er Ava nysgerrig, ikke mindst da den mystiske og tilsyneladende hjemløse Juan (Juan Cano) dukker op med sin kulsorte hund og en del problemer i kølvandet i den franske badeby, hvor Ava og hendes mor og søster holder sommerferie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer