Læsetid: 6 min.

’Avengers: Endgame’ er ren og skær Shakespeare og Strindberg

Efter 11 år og 21 film afrunder Marvel den første store del af sin filmiske saga med ’Avengers: Endgame’. Det er blevet et brag af en film, som tillader sig at svælge i store følelser og store spørgsmål
De superhelte, der overlevede Thanos’ store knips, må i ’Avengers: Endgame’ arbejde sammen i et forsøg på at besejre Thanos og omgøre hans frygtelige ugerning. 

De superhelte, der overlevede Thanos’ store knips, må i ’Avengers: Endgame’ arbejde sammen i et forsøg på at besejre Thanos og omgøre hans frygtelige ugerning. 

Walt Disney Studios

24. april 2019

Hvad gør en superhelt, hvis den verden, han eller hun har svoret at beskytte, bliver angrebet, og halvdelen af befolkningen udraderet? Har man så ikke svigtet både sig selv og dem, der troede på én, og bør man ikke lægge kappen og skjoldet på hylden og finde et sted at gemme sig eller i hvert fald noget andet at lave? Hvad betyder det for én, hvis man samtidig selv har mistet mennesker, man holdt af, familiemedlemmer og heltekolleger, som man troede var usårlige? Og hvorfor overlevede man selv, når andre måtte dø?

Det er nogle af de mange og store spørgsmål, som de overlevende efter det store knips i Avengers: Infinity War må kæmpe med i Avengers: Endgame.

Marvel er nået til vejs ende med sin monumentale superheltesaga – eller i hvert fald til en af de større skilleveje – og den historie, chefproducent Kevin Feige og hans mange manuskriptforfattere, instruktører og skuespillere har brygget på nu igennem 11 år og 21 spillefilm, begyndende med Iron Man i 2008, skal afsluttes med manér.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thessa Jensen
Eva Schwanenflügel og Thessa Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu