Læsetid: 4 min.

Bogen ’Nyt blod’ er dansk journalistik om Afghanistan i verdensklasse

Sune Engel Rasmussens bog giver et dybere og langt mere sammenhængende billede af tragedien i Afghanistan, end 18 års reportager i danske medier har kunnet give
Sune Engel Rasmussen i Kabul, Afghanistan.

Sune Engel Rasmussen i Kabul, Afghanistan.

Kennet Islandi Havgaard

16. april 2019

At læse Sune Engel Rasmussens bog Nyt blod – portræt af Afghanistans generation 9/11 er som at opleve en film, hvor man undervejs får sand i øjnene, bages af en ubarmhjertig sol, gribes af stigende håbløshed, der sniger sig ind minut for minut, side for side. Og så alligevel, næsten på trods, at blive garneret med små glimt af håb.

Bogen fortæller levende og indsigtsfuldt om den generation af afghanere, der er opvokset og formet af Afghanistan efter den amerikanske invasion, der blev udløst af terrorangrebet på World Trade Center i 2001.

Invasionen havde oprindeligt til formål at opsøge og smadre terrornetværket al-Queda, dets leder Osama bin Laden og det fundamentalistiske, islamistiske Talebanstyre, der husede dem. al-Queda blev svækket, og Taleban blev sat på porten. USA og NATO installerede et på overfladen demokratisk styre og bevarede i en årrække store troppestyrker i Afghanistan for at sikre den nødvendige sikkerhed og stabilitet, forudsætningen for en social og politisk op- og ombygning af en hel nation. Det kaldes Nation Building.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maria Francisca Torrezão
  • Jakob Trägårdh
  • Olaf Tehrani
  • Runa Lystlund
  • Steffen Gliese
  • Britta Hansen
  • Dorte Sørensen
  • Kurt Nielsen
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Maria Francisca Torrezão, Jakob Trägårdh, Olaf Tehrani, Runa Lystlund, Steffen Gliese, Britta Hansen, Dorte Sørensen, Kurt Nielsen, Maj-Britt Kent Hansen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer