Læsetid: 3 min.

’Danmarks Sønner’ er en Batman-agtigt banaliseret analyse af højrefløjens og islamismens radikalisering

Ulaa Salims ’Danmarks Sønner’ er overstimulerende dystopi om radikalisering i et måske-snart-Danmark, bagt op med dystopiske fremskrivninger og en så insisterende hamren på ubehagsknapperne, at man ikke rigtigt føler eller tænker noget bagefter
Danmarks sønner gør alt for at gøre os dybt ulykkelige, skræmte, overraskede og forfærdede.

Danmarks sønner gør alt for at gøre os dybt ulykkelige, skræmte, overraskede og forfærdede.

Hyæne Film

11. april 2019

Vi skriver 2025, en bombe fra en islamisk terrororganisation eksploderer på Nørreport Station, og folk dør — de er nogens døtre, kærester, brødre, mødre.

Med ét er Danmark blevet et land gennemvædet af angst for det fremmede og had mod de fremmede. Et kompromisløst højrenationalt parti, der har forbindelser til voldelige racister i foreningen Danmarks Sønner, lover at smide alle fremmede ud af landet og bliver snart landets mest populære parti med udsigt til at overtage regeringsmagten.

De brune danskere skæres over én kam, de chikaneres i ’ghettoerne’, man skriver trusler og eder på betonen med svineblod og efterlader overskårne grisehoveder som en slags islamofobisk variant af Godfathers overskårne hestehoved. Man hælder syre i hovedet på ikkehvide kvinder.

Sønnerne af de nu udsatte og truede, der alle sættes i bås med terroristerne, bliver selv radikaliserede og klar til at kæmpe antidemokratisk. Når de slår til, slår nationalisterne tilbage. Og så ruller bussen i fjendeland af sti-af sted mod afgrunden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu