Læsetid: 5 min.

David Attenborough springer ud som klimabekymret (men giver en lyst til straks at hoppe på et fly)

Netflix’ ’Our Planet’ forener den verdensklassestandard, man kender fra BBC’s naturdokumentarer, med advarsler om, hvad klimaforandringerne vil betyde, og anvisninger til, hvad der må gøres. Men programmerne vækker også en trang til at rejse ud og se hele verden, som vi ikke længere bør udleve, hvis vi skal mindske klimaforandringerne
Our Planet er produceret af de samme folk, som lavede de legendariske BBC-programmer Planet Earth, Frozen Planet og The Blue Planet, og igen tilhører fortællerstemmen (i den engelsksprogede version) den nu 92-årige sir David Attenborough.

Our Planet er produceret af de samme folk, som lavede de legendariske BBC-programmer Planet Earth, Frozen Planet og The Blue Planet, og igen tilhører fortællerstemmen (i den engelsksprogede version) den nu 92-årige sir David Attenborough.

Netflix

29. april 2019

Summen af storartet fjernsyn blev lige forøget med knap otte timers naturdokumentar, da Netflix tidligere på måneden kom med Our Planet.

De otte vanvittigt flot filmede afsnit viser, hvor spektakulært liv der findes i havene, skovene, ørknerne og de polare områder. Hvem vil ikke gerne se, hvordan et haneksemplar af junglefuglen sort seglnæb fra New Guineas højland danser en parringsdans, som fejer al avantgardescenekunst, mennesket nogensinde har præsteret, af banen?

Eller hvordan det ser ud ovenfra, nedenfra og fra siden, når pukkelhvalerne laver en slags gardiner af luftbobler, som de bruger til at inddæmme de fisk, de spiser.

Ingen naturformidling uden klimakrise

Det er ikke bare titlen, der minder om BBC’s legendariske naturprogrammer Planet Earth, Frozen Planet og The Blue Planet. Our Planet er produceret af de samme folk, som lavede BBC-programmerne, og igen tilhører fortællerstemmen (i den engelsksprogede version) den nu 92-årige sir David Attenborough.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
Alvin Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg har altid oplevet BBC eller andre kanalers fantastiske naturprogrammer som et økonomisk og klimabeskyttende alternativ til at rejse.
Jeg kanholde vinter i Norge, sommer i Tisvilde eller Frankrig, og med hjælp fra naturprogrammerne stadig få oplevelser og viden, om den naturlige verden på den anden side af kloden.

Lillian Larsen

Jeg har ikke Netflix, men tilsvarende programmer på DR giver mig ikke lyst til at opsøge de fantastiske steder. Tværtimod glæder jeg mig over at kunne se dem hjemmefra. Det ville jeg nødig undvære. Livekameraer rundt omkring i verden ville også være spændende.
Jeg kunne også godt tænke mig at have en bil, et svømmebassin, et stort hus, alt muligt udstyr med mere, men det kan vi jo ikke få alle sammen.
Verden er også der, hvor vi er. Oplevelser findes dér - alene eller sammen med andre. Sammen kan man også opleve verden på TV. Men det at leve må man selv klare - alene eller sammen med andre.