Læsetid: 7 min.

Hvis Jon Stephensen tror, at dansk teater har svigtet de unge, så er det fordi, han ikke har været uden for sit eget teater

Årets udstillingsvindue for dansk børne- og ungdomsteater, ’Aprilfestival – teater for små & store’, var et overflødighedshorn af veldrejet teater om alle slags følelser og tidens mest aktuelle emner som klima og seksualitet. Der var også plads til det teater, der mest blot vil forfine den gode historie. Den politiske opbakning til branchen og dens udviklingsmuligheder har haltet, men oplevelserne i Hjørring af landets nuværende teaterudbud viser, at dansk teater stadig tager kultur til børn og unge særdeles seriøst
Aprilfestival turnerer fra kommune til kommune – i år blev det Hjørrings tur – og byder på både spritnye forestillinger og andre, der har flere år på bagen. Fotoet her er fra årets Festivalshow, et medley af flere forestillinger.

Aprilfestival turnerer fra kommune til kommune – i år blev det Hjørrings tur – og byder på både spritnye forestillinger og andre, der har flere år på bagen. Fotoet her er fra årets Festivalshow, et medley af flere forestillinger.

Søren K. Kløft/Aprilfestival

10. april 2019

Publikum på Aprilfestivalen sidder helt tæt sammen på taburetter rundt langs ydersiderne af et stort, hvidt telt.

På gulvet i midten står et bord med et miniatureskovlandskab i lyserøde og lilla nuancer. Der er musik, røg, maniske opremsninger af selvdestruktive ytringer, intimitet og svære følelser. Midt i det hele giver den unge skuespiller Isa Marie Henningen på rørende, sårbar vis stemme til den kun 13-årige Mira Mobecks dagbogsnoter i tiden op til hendes selvmord. Teatret Fair Plays I skovens dybe stille ro er intenst og seriøst teater om depression og selvmord henvendt til unge på 14+.

Der har i teaterdebatterne det seneste år været meget fokus på børneteater.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

En stor tak til Teatercentrum for i årevis at have vist hvor meget godt teater ofte meget lavtlønnede skuespillere m.fl. producerer.
Men hvor er pressen og tv. Når jeg tænker på den enorme dækning af musikfestivaler, er det ynkeligt, at denne ikke dækkes meget bedre.
Det er jo folkeoplysende - og politikeroplysende. Og respekt for de mange, der knokler for at give børn og unge gode og væsentlige oplevelser til færre og færre købere. I ved "omprioriteringsbidrag". Og skattestop. Osv.