Læsetid: 4 min.

Kan en feminist være lykkelig?

Siri Hustvedts nye roman er en form for autofiktion, hvor den modne forfatter analyserer sin dagbog som 23-årig forfatterspire, ankommet med firetoget fra Minnesota. Men mest ligner romanen et patchwork af velskrevne erindringsessays
Siri Hustvedts nye roman er en form for autofiktion, hvor den modne forfatter analyserer sin dagbog som 23-årig forfatterspire, ankommet med firetoget fra Minnesota. Men mest ligner romanen et patchwork af velskrevne erindringsessays

Sille Veilmark

17. april 2019

Siri Hustvedt er den mageløse forfatter til romaner som Det jeg elskede, En amerikaners lidelser og Sommeren uden mænd.

Nu har hun udgivet en ny roman, der flirter med den skandinaviske autofiktion. Minder om fremtiden er titlen på romanen, hvor den modne forfatter konfronterer sig selv med en dagbog fra året 1978, da hun flyttede til New York som 23-årig forfatterspire, netop ankommet med firetoget fra det landlige Minnesota, med ambitioner om at blive anerkendt som forfatter og intellektuel.

Bogen kredser om to hovedtemaer: feminisme og evnen til at føle lykke.

Det første tema er tydeligt, det andet ligger som en understrøm i bogen, næsten som om forfatteren føler det lidt forkert at pege på lyset i en verden fuld af mørke. Et sådant mørkt hul er den sexisme, hun mødte især som ung kvinde i New York – og stadig ser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu