Læsetid: 4 min.

Lad ikke datamanien friste

Man støder ofte på den forestilling, at data nærmest pr. definition er godt, og mange data derfor bedre. Konsekvensen er den forudsigelige, at sundhedsvæsenet nærmest drukner i data
12. april 2019

Hvem skal bruge sundhedsdata – og til hvad?

Dette er titlen på professor Klaus Høyers bog i den orange serie af små debatbøger, som Informations Forlag sender ud i verden. Og tak for det. Fælles for de af seriens bøger, jeg har læst, er, at de er godt skrevet, samfundsrelevante og har en passende længde til en togtur eller en time under parasollen.

Det spørgsmål, Klaus Høyer stiller i bogens titel, er ikke just et, der fænger og sætter fut i et hensygnende parforhold. Men ikke desto mindre er det vigtigt. For er der noget, sundhedsvæsenet i Danmark virkelig er i stand til at udrette, så er det at indsamle data. Hvilken diagnose har du? Er der noget slemt i dit blod? Har du fået en abort? Og var det ikke en psykiatrisk lidelse, du havde for nogle år siden?

Det meste registreres og gemmes, for det kunne jo være, at man fik brug for det engang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu