Læsetid: 2 min.

Lowly er pompøs i ordets allerpositiveste betydning

Den danske kvintet Lowly dyrker på dets andet album en art elektropoppet fridykning i et pløret og underskønt lydunivers. Keyboards og kvindevokaler flyder sammen i ekkoer, hvis udspring ikke kan stedfæstes, men giver lytteren lyst til at vende tilbage
Den danske kvintet Lowly dyrker på dets andet album en art elektropoppet fridykning i et pløret og underskønt lydunivers. Keyboards og kvindevokaler flyder sammen i ekkoer, hvis udspring ikke kan stedfæstes, men giver lytteren lyst til at vende tilbage

Anna Jarmolovicz/ Bella Union

13. april 2019

Uforudsigeligheden er den største kvalitet ved Lowlys andet album. De lange strømme af uventede afveje, der ikke lyder, som jeg umiddelbart forventer. Det er en kvalitet, fordi det vækker lysten til at vende tilbage til musikken, og fordi den efterlader mig med en række uforløste refleksioner over resonans og rækkefølge.

Kan et ekko eksempelvis komme før udspringet af dets lydkilde? Hos Lowly synes svaret at være ja.

Lowly blev dannet i 2014 i forlængelse af et gruppearbejde på det jyske musikkonservatorium, hvor alle bandets fem medlemmer gik. Både titlen på deres debutalbum Heba fra 2017 og det aktuelle Hifalutin forbinder jeg instinktivt med islandske Sigur Rós, og sammenligningen er ikke uden samklang.

Men selv om Hifalutin klinger vulkansk, er det et engelsk ord for at være pompøs. Og det er faktisk (i ordets allerpositiveste betydning) meget dækkende for Lowlys stil.

Særligt på førstesinglen »Baglaens«, hvis tekst baserer sig på en skitse fra Inger Christensens systemdigtning og på hyldesthymnen »Stephen«, der er skrevet til ære for den afdøde fysiker Stephen Hawkins.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Jørgensen
  • ingemaje lange
Bjarne Jørgensen og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu