Læsetid: 4 min.

Som podcast gør ’Dronekrigeren’ historien om danske IS-støtter nærværende

Fans af The New York Times’ fremragende podcast ’The Caliphate’ kan med fordel lytte til P1’s nye podcast ’Dronekrigeren’ om danske bidragsydere til IS’ krig mod vesten. Det samme kan folk, der har set tv-dokumentar-versionen, for det, podcasten kan, er noget andet
’Dronekrigeren’ handler bl.a. om danske Basil Hassan, der er eftersøgt for drabsforsøget mod islamkritikeren Lars Hedegaard og havde en central rolle i Islamisk Stats droneprogram.

’Dronekrigeren’ handler bl.a. om danske Basil Hassan, der er eftersøgt for drabsforsøget mod islamkritikeren Lars Hedegaard og havde en central rolle i Islamisk Stats droneprogram.

Fra DR

25. april 2019

Sidste forår kunne man følge The New York Times’ terrorismespecialist og udenrigskorrespondent Rukmini Callimachi i den ret fremragende podcast The Caliphate. I løbet af ti kapitler forsøgte podcasten at besvare spørgsmålet om, hvem vi egentlig kæmper imod i det, der siden 11. september 2001 har heddet krigen mod terror, med særligt fokus på at forstå IS.

Rukmini Callimachi var en eksemplarisk guide ind i såvel terrorbekæmpelsesbranchen som kalifatet og dets organisering – så længe det varede. Ekstremt vidende og godt selskab (her skal bl.a. lyde en tak for at indvie lytterne i diverse radikaliserede islamisters onlinemobning af hende, når de kunne se, hun havde taget på). 

The Caliphate var ikke tilfredsstillende i den forstand, at man fik alt det at vide, man overhovedet kunne ønske sig. Det tilfredsstillende ved den var, at man fik lyst til at vide mere og fik et bedre fundament for sin nysgerrighed. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu