Læsetid: 2 min.

Queer-forbryderen med engleansigtet

En 17-årig knægt svinger med pistoler og røvjuveler i Buenos Aires 1971. ’El Angel’ er den virkelige historie om den 11-dobbelte morder og teen-forbryder med kælenavnet El Angel. Et frygtløst væsen med en psykopats moralsystem og et barns nysgerrighed
Krølhårede Carlos (Lorenzo Ferro) er frygtløs og tager liv, når det passer ham i Luis Ortegas virkelighedsbaserede ’El Angel’.

Krølhårede Carlos (Lorenzo Ferro) er frygtløs og tager liv, når det passer ham i Luis Ortegas virkelighedsbaserede ’El Angel’.

Miracle Film

12. april 2019

»Er der ingen, der vil være fri?«, undrer vores hovedperson Carlos (Lorenzo Ferro) sig i indledningen til El Angel.

Året er 1971, vi er i Buenos Aires. Og 17-årige lyst krølhårede Carlos med engleansigtet – kald ham ikke Blondie, men gerne Carlito – er fri. Han er frygtløs. Han har sit helt eget et moralkodeks, der er selektivt og fuld af enorme huller. Han tager liv, når det passer ham. Hans empati er dødfødt, men han har en nysgerrighed og en fordybelse som et barn. Og han skelner ikke mellem dit og mit, som han selv siger i begyndelsen.

Anklaget for 11 mord

Carlos Eduardo Robledo Puch – i folkemunde El Angel – var en virkelig forbryder, der blev anklaget for 11 mord, og han får sig et fint eftermæle i argentinske Luis Ortegas El Angel. Fint, fordi det skildrer Carlos uden at fælde dom, men også uden for alvor at menneskeliggøre ham. Han er en art psykopat med et par gode kristne forældre, der må se magtesløst til, mens han realiserer sit brillante anlæg for forbrydelse og vold.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu