Læsetid: 5 min.

I Tinds roman rejser tre familiemedlemmer ud i verden for at finde sig selv

Hvis man har oplevet at blive forladt tidligt i barndommen, må man finde sit eget sted at høre til
Hvis man har oplevet at blive forladt tidligt i barndommen, må man finde sit eget sted at høre til

Les Kaner

12. april 2019

Miriam er 51 år gammel og Kai 25, da hun bliver gravid med hans barn. Det er i København, året er 1991. Miriam er kunstner og står lige foran sit internationale gennembrud. Der venter hende udstillinger på Tate og MOMA, hendes malerier med tåge- og blomstermotiver vil komme til at sælge for svimlende beløber. Hun er ikke interesseret i at blive mor. Men nu er barnet i maven en realitet, og Kai vil gerne være far. Miriam går med til at føde barnet, hvis Kai vil være eneforsørger med fuld forældremyndighed.

Eva Tinds roman Ophav handler om mennesker, som alle er blevet forladt i deres barndom, og som i voksenlivet hver især søger efter deres plads i verden.

Kai har en koreansk far, som tidligt forlod Danmark for at rejse tilbage til hjemlandet. Han har hele sit liv følt sig anderledes, »som om jeg går rundt i et asiatisk fastelavnskostume året rundt, mens det eneste, jeg ønsker, er at gå i ét med omgivelserne«. Sui, hans datter, møder sin karrieredrevne mor ganske få gange i løbet af opvæksten. Og også Miriam selv, viser det sig, har et overraskende, ukendt ophav.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu