Læsetid: 4 min.

Med venner i lys vi tale

Lommefilosofi, køkkenantropologi og dagligstueteologi mikses frimodigt i mestendels vellykkede samtaler mellem Bo Bergholt Grymer og Simon Grotrian
26. april 2019

»Den gode samtale stræber ikke nødvendigvis mod nogen syntese – og endnu mindre mod konsensus – men den vil heller ikke polarisere. Den gode samtale forudsætter tillid, fordi det er en måde at tænke højt på.«

Citatet fra religionspsykologen Owe Wikströms klassiker, Det blændende mørke (1998), kan næsten stå som en programerklæring for samtalebogen Birken og kirken. Her har teologen, Bo Bergholt Grymer, transskriberet otte frit fabulerende samtaler med sin gode ven, digteren Simon Grotrian, hvor målet ifølge introduktionen hverken er enighed eller afklaring, men nærvær og begejstring over at mødes.

Det kunne derfor tyde på, at vi her i koncentrat møder otte kroneksempler på den gode samtale.

Men den tilstræbte frie og uafsluttede konversation medfører jo samtidig det lidt kedelige, at hverken Gud, naturen, politikken eller videnskaben må operere med definitioner eller konklusioner, fordi det i sig selv er totalitært.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu