Læsetid: 2 min.

’Aladdin’ er den værste af Disneys genindspilninger af egne tegnefilmklassikere

Will Smith er langtfra det eneste problem med Disneys liveaction-genindspilning af ‘Aladdin’ – men han er et af de største
Will Smith forsøger forgæves at gøre Robin Williams kunsten efter i rollen som Genie i Disneys genindspilning af ’Aladdin’. 

Will Smith forsøger forgæves at gøre Robin Williams kunsten efter i rollen som Genie i Disneys genindspilning af ’Aladdin’. 

Courtesy of Disney

24. maj 2019

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: Disneys genindspilninger af egne animerede klassikere er et af de tydeligste tegn på, hvor idéforladt Hollywood nogle gange – ofte – kan være.

Samtidig er det noget nær sikre penge i banken, fordi det er de mest elskede blandt tegnefilmene – Junglebogen, Skønheden og Udyret, Bambi, Løvernes konge – der bliver til nye værker med en blanding af rigtige skuespillere og en masse computeranimation.

Bedst er genindspilningerne, når de som i Junglebogen tilføjer historien noget nyt. Mest ligegyldige er de, når de som Skønheden og Udyret mere eller mindre bare gentager det, der allerede er. Og værst er de, når de slet ikke engang kan finde ud af at genskabe den magi, der kendetegner originalen, som i Guy Ritchies Aladdin, der har dansk premiere i dag. Hold da op, hvor er det en skidt film.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg syntes nu at Aladdin er den bedste af "genindspilningerne" næst efter Junglebogen. Det er en rigtigt underholdende film og slet ikke så skidt som anmelderen påstår. Den er en fest ligesom originalen men med fine uddybninger af karaktererne hvor særlig Jasmin har en større og bedre rolle end i tegnefilmen. Jeg er enig med anmelderen i, at Jafar karakteren var bedre i tegnefilmen men omvendt er hans karakter også så tegnefilmsagtig at de nok var nødt til at gøre ham mere realistisk for at fungere på rigtig film. Will Smih lever ikke op til Robin Williams men det havde også være forkert af ham at prøve. Jeg syntes han gør et fint stykke arbejde og gøre karakteren til sin egen.