Læsetid: 5 min.

Amitav Ghoshs rejsebog ’In an Antique Land’ viser kolonialismens skader på forholdet mellem Indien og Egypten

Den indiske forfatter Amitav Ghoshs ’In an Antique Land’ fra 1992 er et indfølt og vedkommende portræt af indbyggerne i nogle af Egyptens landsbyer
31. maj 2019

For mig som læser er noget af det mest interessante at følge et andet menneskes fascination gennem dets skrift.

I stedet for at åbne en bog og som det første spørge, om det her emne interesserer mig, forsøger jeg i stedet at spørge: Hvorfor – eller måske snarere hvordan – er det her interessant for den, der skriver?

Længe efter min egen interesse for det pågældende emne er sluppet op, bliver jeg båret frem af den andens erkendelser, opdagelser og overvejelser. Så i stedet for at jeg lægger bogen fra mig, bliver jeg ført til sære og uforudsigelige afkroge.

Det gør mig ikke bare bedre til at forstå, hvordan et andet menneske tænker, oplever og skaber mening, jeg får også udvidet mit verdensbillede, fordi jeg generøst bliver fodret med nye oplysninger og sammenhænge, der gør verden større, samtidig med at den bliver mere tæt.

I rejsebogen In an Antique Land (1992) driver den indiske forfatter Amitav Ghoshs fascination ham til Egypten, hvor han skal forske til sin afhandling i socialantropologi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu