Læsetid: 4 min.

Bevægende eventyrrejse gennem et Danmark dækket af affald

Danskerne er klimaflygtninge i en bog om en eventyrlig rejse og et venskabs jernknusende kærlighed
7. juni 2019

Jeg gjorde det, man selvfølgelig ikke må, da jeg i januar modtog et eksemplar af Adam O’s Den rustne verden – flugten fra Danmark. Jeg dømte bogen på dens omslag, og derfor lagde jeg den i første omgang til side og anmelder den altså nu fem måneder efter dens udgivelse.

Der er intet ved det klassisk tegnede science fiction-omslag, der indikerer, at et kapitel i denne bog ville få mig til at græde i en sådan grad, at jeg måtte holde en pause i højtlæsningen for min ligeledes grædende 10-årige datter, så jeg kunne samle mig lidt, før jeg læste kapitlet færdigt, grådkvalt, på kanten af hulkende.

Jeg erindrer ikke at have haft den oplevelse med andre børneromaner ud over med Jonatans død i Brødrene Løvehjerte, og Dobbys død i Harry Potter og Dødsregalierne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu