Læsetid: 4 min.

Danernes lys gik lige i Den Korte Radioavis’ fælde

Fiktive journalister har en fordel frem for ikkefiktive: De kan tillade sig at være fuldstændig urimelige. Det udnyttede Radio 24syvs Den Korte Radioavis i sidste uges dækning af Stram Kurs, da værten Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm gik fra at være urimeligt følgagtig over for Rasmus Paludan til at være urimeligt aggressiv – præcis som han selv er det
Stram Kurs’ partileder, Rasmus Paludan.

Stram Kurs’ partileder, Rasmus Paludan.

Mads Claus Rasmussen

21. maj 2019

Det var én stor gang efterabning, da Radio 24syvs satiriske nyhedsmagasin Den Korte Radioavis i sidste uge tog folketingskandidaten Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs under behandling

Programmets vært, den fiktive nyhedsvært Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm (spillet af Frederik Cilius), har før ringet ham op og talt ham efter munden.

Efter urolighederne på Nørrebro den 14. april var hun meget begejstret for det, hun betragtede som Paludans provokunst, og ringede for at foreslå endnu mere fornedrende måder at behandle koranen på, end dem han allerede praktiserede.

Det var en af de dage, hvor Den Korte Radioavis’ satire var på kanten til at virke udglattende, men det stod dog i løbet af interviewet klart, at de yderligtgående måder at håne koranen på, også ville tære hårdt på ytringsfrihedsforkæmperens egen værdighed. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Svend-Erik Runberg
 • Mads Berg
 • Carsten Mortensen
 • Tommy Clausen
 • Eva Schwanenflügel
 • Søren Veje
 • Torben Bruhn Andersen
 • Brian Nocis Jensen
 • Lasse Semler
 • Alvin Jensen
 • Niels Duus Nielsen
 • Torben Ethelfeld
 • Ida Julin
 • Pietro Cini
 • Svend Erik Sokkelund
 • Katrine Damm
 • Oluf Husted
 • Frede Jørgensen
 • Thomas Tanghus
Svend-Erik Runberg, Mads Berg, Carsten Mortensen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Søren Veje, Torben Bruhn Andersen, Brian Nocis Jensen, Lasse Semler, Alvin Jensen, Niels Duus Nielsen, Torben Ethelfeld, Ida Julin, Pietro Cini, Svend Erik Sokkelund, Katrine Damm, Oluf Husted, Frede Jørgensen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Oluf Husted

Alene denne times offentlig betalt radio, var alle små 800 millioner værd.

Lad Radio24Syv bestå på FM.

Gunilla Funder Brockdorff, Julie Relsted, Danny Rasmussen, Thorkel Hyllested, Mads Berg, Kasper Olesen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, K Thomsen, Torben Bruhn Andersen, Brian Nocis Jensen, Lasse Semler, Raido Rafn, Mie Egefelt, Steen K Petersen, katrine bruno hansen, Henrik Günther, Alvin Jensen, Niels Duus Nielsen, Annelise Hessellund, Carsten Wienholtz, Jens Pedersen, René Arestrup, Torben Ethelfeld, Carsten Munk, Kirsten Lindemark, Morten Valner Skjærbæk Grymer-Hansen, Karsten Lundsby, Benta Victoria Gunnlögsson, Ida Julin, Mathilde Horn Andersen, Svend Erik Sokkelund, Werner Gass, Steffen Gliese og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

- ja, det var forrygende!

Svend-Erik Runberg, Julie Relsted, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen, Jens Pedersen, Torben Ethelfeld, Kirsten Lindemark, Benta Victoria Gunnlögsson, Steffen Gliese, Frede Jørgensen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar

Fint nok, at Radio 24/7 klæder Paludan af - det fortjener den lille dreng. Rigtig sjovt bliver det først når medierne og hvem ellers tager fat i hans FT-kandidater. De er -om muligt -- endnu mere på tynd is end Paludan er det. Fx Iben Tranholm, der helt har mistet alm. fornuft og tankevirksomhed.

På dette link er der en gennemgang af Stram Kurs' partipogrom, Paludans udsagn sat i relation til bl.a. Nürnberg-lovene. http://socinf.dk/stram-buks/

Svend-Erik Runberg, peter juhl petersen, Elisabeth Andersen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Søren Veje, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Carsten Wienholtz, Jens Pedersen, Kirsten Lindemark, Karsten Lundsby og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Det var intet mindre end genialt.
Kirsten Birgit er den eneste, der har formået, at få RP til at udstille sine syge ideer som netop det, de er, syge ideer.
Tak Kirsten Birgit.

Oluf Husted, Svend-Erik Runberg, Karsten Lundsby, Julie Relsted, peter juhl petersen, Kasper Olesen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Jan August, Torben Bruhn Andersen, Lasse Semler, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Annelise Hessellund, Jens Pedersen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Jens Pedersen

Det var helt fænomenalt! Kisser klædte manden af til skindet, på en måde som ingen journalist har formået indtil videre. Aldrig har hans komplette vanvid lyst klarere end her. Jeg grinte så tårerne trillede og mine organer gjorde ondt <3

Karsten Lundsby, Julie Relsted, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel, Oluf Husted, Torben Bruhn Andersen, Alvin Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Erik Karlsen

Noget, som tilsyneladende er gået uden om folks historiske sammenligning:

Paludan har nævnt, at "værdsatte fremmede" godt kunne få lov til at blive i landet.
I Tyskland under nazisterne havde man et (om ikke officielt) begreb ved navn "Ehrenarier", som folk, der gjort sig særligt fortjente eller var gode venner med ledende nazister, men ikke opfyldte betingelserne for at være "ægte" arier, kunne opnå.

Oluf Husted, Torben Bruhn Andersen, peter juhl petersen, Alvin Jensen, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar