Læsetid: 4 min.

Eurovision fejrede kærligheden til en musik spækket med uvejr, men uden fængende melodier

Det simple sejrede over de stormfulde ballader, glitrende gospelkor, vingummipoppen og samisk eurodance til lørdagens finale i det internationale melodigrandprix. Danske Leonora spredte sit glade budskab om evig kærlighed til alle og klarede sig hæderligt, mens Madonnas forsøg på at kapre festen mislykkedes
Nattens konge ved Eurovision lørdag blev hollandske Duncan Laurence.

Nattens konge ved Eurovision lørdag blev hollandske Duncan Laurence.

Jack Guez

20. maj 2019

Da jeg for et par uger siden var et smut i Wien, opdagede jeg, at flere af byens lyskurve har andre ikoner, end man er vant til. Her er de klassiske ’rød-mand-stop’ og ’grøn-mand-gå’ erstattet af to røde kvinder, der venter med bankende hjerter og armene om hinanden, og et grønt kærestepar, der holder i hånden.

Disse alternative symboler blev opsat, da Østrig var værtsland for finalen, efter den skæggede diva Conchita Wurst vandt Eurovision Song Contest i 2014.

Også i år spiller kærlighed (uden grænser som køn og seksualitet) hovedrollen i den årlige opgejlede musikkonkurrence.

Selv om de israelske arrangører havde givet aftenen temaet ’Dare to Dream’, var det stadig forelskelser, knuste hjerter, søskendekærlighed og patriotisme, der skabte den røde tråd gennem aftenens mangfoldige og alligevel forudsigelige musikrepertoire.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Frederik Groth Nordstrøm

Alle anstændige mennesker burde have boycottet dette arrangement. Israel begår daglige forbrydelser mod palæstinenserne.

Niels Duus Nielsen og Marianne Borgvardt anbefalede denne kommentar