Læsetid: 4 min.

Fortæl en historie fra Grønland, far!

Annie Bahnson gør en mundtlig overleveret historie til en vidunderlig fortælling om et omsorgsfuldt maskulint fællesskab og en morders møde med en moskusoksekalv
Annie Bahnson gør en mundtlig overleveret historie til en vidunderlig fortælling om et omsorgsfuldt maskulint fællesskab og en morders møde med en moskusoksekalv
24. maj 2019

Jeg kender godt det der med fædre, der fortæller historier. Min egen far var eksportchauffør i 1970’erne og 80’erne, kørte til Spanien med fisk og kom hjem 14 dage senere med vandmeloner og hovedet fyldt med historier om eksotiske Malaga, der dengang lå på den anden side af jorden for sådan nogle som os. Han fortæller dem stadig.

De var alle sammen mænd, chaufførerne, han fulgtes med ned gennem Europa. Det er de også på den vejrstation i Grønland, som er udgangspunktet for Annie Bahnsons helt vidunderlige fortælling om Handy-Madsen og moskusoksekalven Lille Moskusmand, som romanen også meget rammende hedder.

Den er baseret på en rigtig historie, som Annie Bahnsons far har fortalt om dengang, han var telegrafist i Nordøstgrønland og morsede meteorologernes vejrmeldinger ud til den verden, som de ellers var totalt isoleret fra. Og man kan mærke, at det er en mundtligt overleveret fortælling.

Den er blevet finjusteret over tid, tilrettet efter skiftende publikummers reaktioner, og den har den lethed i sproget, som mundtlighed giver, og den detaljerigdom, som virkeligheden leverer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu