Læsetid: 6 min.

Husvild og rodløs i Vestindien

V.S. Naipauls ’postkoloniale’ gennembrudsroman fra 1961 ’Et hus til Mr. Biswas’ er et tragikomisk familieepos om forfatterens far og hans mange livsnederlag i jagten på at finde et sted, han kan kalde sit eget
24. maj 2019

V.S. Naipaul, nobelpristager i litteratur (1932-2018), følte sig efter eget udsagn aldrig hjemme noget sted i verden. Som engelsksproget forfatter bosat i London, vestinder opvokset på Trinidad og efterkommer af indiske udvandrere var han bestandig spændt ud imellem tre kontinenter.

»Jeg vil altid være i limbo, altid befinde mig i periferien,« konstaterede han engang uden særlig fortrydelse.

Hans forfatterskab er da også kendetegnet ved en konstant optagethed af temaer som ensomhed, eksil, rodløshed og fremmedgørelse i dets skildringer af indiske immigranters dilemmaer, problemer og kvaler. Mange af Naipauls bøger, især de tidlige, er postkoloniale artikuleringer af en indisk diaspora-erfaring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maria Francisca Torrezão
Maria Francisca Torrezão anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu