Læsetid: 7 min.

Jay Inslee mener at have opskriften på at gøre USA’s økonomi CO2-fri. Nu vil han være præsident

Den mest offensive klimaplan i USA’s historie skal give den relativt ukendte guvernør Jay Inslee det gennembrud på landsplan, han behøver, hvis det skal lykkes ham at blive valgt som demokraternes præsidentkandidat. Allerede i 2007 fremlagde han i en bog de ideer, der ligger til grund for hans ambitiøse klimaplan
Jay Inslee har viet resten af sit politiske liv til at kæmpe imod den globale opvarmning. Her livestreamer han fra en skolestrejke for klimaet.

Jay Inslee har viet resten af sit politiske liv til at kæmpe imod den globale opvarmning. Her livestreamer han fra en skolestrejke for klimaet.

Nancy Kaszerman

31. maj 2019

I 2007 fremsatte det ukendte kongresmedlem Jay Inslee et klimalovforslag, The New Apollo Energy Act. Ikke uventet blev det nedstemt i Repræsentanternes Hus.

Samme år udgav Jay Inslee en bog, hvori mange af de ideer, som i dag ligger til grund for hans kandidatur til Det Demokratiske Partis nominering til præsidentkandidat i 2020, for første gang blev formuleret.

Den bærende idé i Inslees og hans medforfatter, Bracken Hendricks’, bog var, at Amerika besidder tilstrækkelige ressourcer, talent, vilje og evne til at kunne lancere et gigantisk energiprojekt på linje med præsident John F. Kennedys rumskibsprojekt, Apollo, fra 1961, der sendte de første astronauter til månen allerede i 1969.

I sit rosende forord til bogen skrev Bill Clinton dengang i 2007:

»Ligesom det var vores skæbne at sende det første menneske til månen, er det i dag vores skæbne at skulle lede verden mod nye og rene energikilder og forsyne den med ny teknologi til at opfylde det mål.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu