Læsetid: 7 min.

Joe Biden er for oprigtig til, at venstrefløjens ’establishment’-kritik for alvor vil klæbe sig fast

I en alder af 29 bliver Joe Biden valgt til Senatet i 1972 – den næstyngste i landets historie. Men kun et par uger senere mister han sin hustru og datter i en bilulykke og er pludselig enlig far til to drenge. I 2015 dør hans ældste søn, som han havde håbet en dag ville blive præsident. Trods den megen modgang rejser Biden sig hver gang. Denne gang vil han vinde
Efter otte år som vicepræsident og 36 år som senator er det svært at forestille sig nogen anden nulevende politiker, der er så beredt til at beklæde præsidentembedet som Joe Biden. Mange er ikke klar over, at Biden blev valgt til Senatet i en alder af 29. Inden da havde han været medlem af byrådet i en lille by i Delaware.

Efter otte år som vicepræsident og 36 år som senator er det svært at forestille sig nogen anden nulevende politiker, der er så beredt til at beklæde præsidentembedet som Joe Biden. Mange er ikke klar over, at Biden blev valgt til Senatet i en alder af 29. Inden da havde han været medlem af byrådet i en lille by i Delaware.

Scott Olson

3. maj 2019

Efter Hillary Clintons nederlag til Donald Trump i præsidentvalget i 2016 mente nogle iagttagere, at Bernie Sanders ville have haft en bedre chance for at vinde i de tre delstater, der afgjorde udfaldet – Michigan, Pennsylvania og Wisconsin.

Måske/måske ikke.

En mere sandsynlig vinder ville nok have været vicepræsident Joe Biden, der fra en tidlig alder har næret ambitioner om at blive præsident. Han stillede op i 1988 og 2008, men afbrød under valgkampen. Og i 2016 kom en tragedie i vejen. Hans ældste søn Beau fik en ondartet hjernesvulst i 2013 og døde i sommeren 2015.

Tabet af Beau, der var justitsminister i familiens hjemstat Delaware, og som i 2016 planlagde at stille op til guvernørposten, var et kæmpe slag for Joe Biden. Han havde kort tid til at beslutte, om han skulle søge partiets nominering, og han var ikke sikker på, om han følelsesmæssigt ville kunne stå distancen ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørn Andersen
Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Leif Jacobsen

Jamen, hvad står han for? Hvad er hans politiske program? Den historie kunne man sikkert finde i et dameblad.
Her er lidt om, hvad han står for.
I 1970'erne i sin første senatperiode udspyede Biden white backlash-retorik,
https://games-cdn.washingtonpost.com/notes/prod/default/documents/3d9be3...
brugte udtryk, der leflede for racisme
https://www.washingtonpost.com/politics/bidens-tough-talk-on-1970s-schoo...
og samarbejdede med tilhængere af raceadskillelse
https://edition.cnn.com/2019/04/11/politics/joe-biden-busing-letters-202...
mod foranstaltninger som busser for skoleintegration. Han fortsatte med at være en uudtømmelig kilde af racistisk ladede appeller
https://www.nytimes.com/2015/08/22/us/politics/joe-bidens-role-in-90s-cr...
og "rovdyr på vores gader”-snak
https://edition.cnn.com/2019/03/07/politics/biden-1993-speech-predators/...
i senatet, da han ledte den vellykkede anstrengelse
https://www.washingtonpost.com/politics/2019/01/23/joe-bidens-tough-on-c...
for at vedtage den nu berygtede 1994 crime bill.
En hammer i Biden's hånd viste sig gentagne gange at være farlig. I 1991 forhindrede Biden, som formand for retsudvalget, nøglevidner
https://www.salon.com/2017/11/22/anita-hill-still-blames-joe-biden-for-t...
fra at vidne for at bekræfte Anita Hill’s beskyldninger om seksuel chikane under Clarence Thomas-høringerne for højesteret. I 2002 var Biden, som formand for udenrigsudvalget, senatets mest afgørende tilhænger
https://progressive.org/dispatches/the-other-reason-biden-shouldnt-run-Z...
af Iraks invasion.
Det er blot et uddrag af Norman Soloman’s artikel, læs resten her:
https://www.truthdig.com/articles/joe-biden-is-a-phony-plain-and-simple/

Trond Meiring, Jens Pedersen, Alvin Jensen, Tom Clark og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar
Jens Pedersen

Men Leif dog, Martin Burcharth har jo lige fortalt os at:

"Som politiker virker Biden autentisk. Han er umulig at bestikke og ikke interesseret i penge. Da Beau dør, må Biden tage lån i sit hus for at hjælpe svigerinden og de to børnebørn. Da Obama hører det, tilbyder han Biden at lægge pengene ud.

Det er svært at forestille sig, at progressive demokraters kritik af den moderate præsidentkandidat for at tilhøre »the establishment« vil klæbe sig fast i den kommende valgkamp. Dertil er hans ry for at være oprigtig og hæderlig for stort."

Det var naturligvis ironisk. Hvad vi ser her er en analyse der tager fuldkommen fejl og som har sit udgangspunkt i forfatterens egne holdninger, fremfor facts.