Læsetid: 5 min.

’Knock Down the House’ fortæller historien om Alexandria Ocasio-Cortez’ og tre andre kvinders oprør mod den politiske elite i USA

At det amerikanske kongresmedlem Alexandria Ocasio-Cortez er en politisk stjerne af de sjældne, ved vi godt. Men hvordan blev hun det? I den på alle måder betimelige og opløftende dokumentarfilm ’Knock Down the House’, kan man følge hendes og tre andre engagerede, demokratiske førstegangspolitikeres kamp for at udfordre og bekæmpe det bestående, magtfuldkomne system
’Knock Down the House’ følger bl.a. Alexandria Ocasio-Cortez kamp for at vippe den Demokraternes veteran Joe Crowley af pinden. Hun endte med at vinde og komme ind i Repræsentanternes Hus som den yngste kvinde nogensinde.

’Knock Down the House’ følger bl.a. Alexandria Ocasio-Cortez kamp for at vippe den Demokraternes veteran Joe Crowley af pinden. Hun endte med at vinde og komme ind i Repræsentanternes Hus som den yngste kvinde nogensinde.

Netflix

6. maj 2019

Da Alexandria Ocasio-Cortez var fem år gammel, tog hendes far hende med på en udflugt sammen med tre af hans venner. De kørte fra New York, hvor de boede, til Washington og stoppede blandt andet på Capitol-bakken foran kongresbygningen. Hendes far pegede rundt på det hele – Washington-monumentet, det store bassin foran kongresbygningen – og sagde til sin lille datter: »Alt det her tilhører os. Det er vores regeringsbygning. Den tilhører os. Så alt det her er dit.«

Det er en historie, som den nu 29-årige, demokratiske politiker med tårerne løbende ned ad kinderne fortæller i dokumentarfilmen Knock Down the House, mens hun sidder foran den monumentale, hvide bygning.

Det er blot fem dage efter, at Ocasio-Cortez i juni 2018 slog det mangeårige demokratiske kongresmedlem for Bronx og Queens, Joe Crowley, i primærvalget, og nogle måneder før, at hun bliver valgt ind i Repræsentanternes Hus som den yngste kvinde nogensinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Trond Meiring
  • ingemaje lange
  • Niels Duus Nielsen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Michael Waterstradt
  • Olaf Tehrani
  • Jakob Dahl
  • Eva Schwanenflügel
Alvin Jensen, Trond Meiring, ingemaje lange, Niels Duus Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Michael Waterstradt, Olaf Tehrani, Jakob Dahl og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer