Læsetid: 2 min.

Den legendariske polarfarer Roald Amundsen er langt fra en helt i ny norsk biopic

Sandberg fremstiller polarforskeren Roald Amundsen (1872-1928) som lidt af et egoistisk bæst af en uansvarlig ekspeditionsleder, som var mere interesseret i at vinde diverse ræs end i at bidrage til den videnskabelige udforskning af verden
Instruktør Esben Sandberg plejer at lave helteportrætter af nationale ikoner. Det gør han ikke med ’Amundsen’.

Instruktør Esben Sandberg plejer at lave helteportrætter af nationale ikoner. Det gør han ikke med ’Amundsen’.

SF Studios 

24. maj 2019

Instruktøren Esben Sandberg var ellers ved at gøre ærkenorske helteportrætter til sin niche. I 2008 kom Frihedskæmperen Max Manus om den heltemodige sabotør under Anden Verdenskrig og hans kamp mod sine indre dæmoner. I 2012 kom filmen om den legendariske opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl, Kon-Tiki. Sandbergs nye film, Amundsen, præsenterer også et nationalt ikon af en legendarisk opdagelsesrejsende, men denne gang er der ikke tale om et helteportræt. 

Sandberg fremstiller polarforskeren Roald Amundsen (1872-1928) som et værre egoistisk bæst af en uansvarlig ekspeditionsleder, som var mere interesseret i at vinde diverse ræs end i at bidrage til den videnskabelige udforskning af verden.

På jagt efter førstepladser

Først lykkes det som den første Amundsen (Pål Sverre Hagen) at finde Nordvestpassagen, og så vil han til Nordpolen og sætte det norske flag, hvor ingen mennesker før har sat deres ben.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer