Læsetid: 2 min.

En musikalsk heltedåd

Den elektroniske musikproducer Flying Lotus multitasker sig frem til et heroisk højt niveau. Hans seneste album, ’Flamagra’, lyder af overskud og overflod, men aldrig af overflødighed
På Flying Lotus’ album ’Flamagra’ samarbejder en lang række samtidsmusiske helte i en højere sags tjeneste

På Flying Lotus’ album ’Flamagra’ samarbejder en lang række samtidsmusiske helte i en højere sags tjeneste

Pressefoto

31. maj 2019

Amerikaneren Steven Ellison kan noget, som ethvert nutidsmenneske ville give sin højre arm for at mestre. Han er et geni til multitasking. Han laver film, han ejer et pladeselskab, han rapper, og under aliasset Flying Lotus producerer han frem for alt elektronisk musik.

På hans 6. studiealbum, Flamagra, der varer ca. en time og ti minutter, lader det til, at det er selve evnen til at multitaske, der hyldes, med et betagende, klangfuldt, festligt og symbolsk ritual.

Undervejs på Flamagra excellerer Flying Lotus i en overdådighed af genrer. Fra lo-fi, nu jazz og tropical house leder han ganske heroisk lytteren hen over indietronica og funk hele vejen til grime, hip hop og bitpop.

Det lyder af overskud og overflod – men aldrig af overflødighed. Og det er svært ikke at bøje sig i ærefrygt for den heltegerning, hans nye album er.

Flying Lotus har fået koncertoplevelsens nærvær ned i albumformat. Når man lytter til Flamagra, har man det, som om at musikken kommer fra et sted lige i nærheden. Man slipper endda for klapsalver, svingende lydkvalitet og forstyrrende hujen fra publikum undervejs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu