Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Når Isabella Arendt optræder som superhelt, løser hun problemerne med et knips

»Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er hende valgbaben!« Sådan siger en biperson i Kristendemokraternes tegneserie om, hvorfor Isabella Arendt og hendes såkaldte KD Power skal til magten
»Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er hende valgbaben!« Sådan siger en biperson i Kristendemokraternes tegneserie om, hvorfor Isabella Arendt og hendes såkaldte KD Power skal til magten
Kultur
30. maj 2019

Mens store dele af befolkningen diskuterer forholdene i landets daginstitutioner, lander en flyvende superhelt foran en rodet børnehave ved navn Myretuen. Det gør hun elegant – med højre ben strakt og venstre ben bukket (måske en form bremsemekanisme). Hendes orange kappe og lige så orange lange hår står ud i luften. Den korte grønne kjole blafrer, på brystet af den er der et orange KD-logo. 

Superhelten er Isabella Arendt, næstformand og konstitueret frontfigur for Kristendemokraterne. Fortaler for familieværdier. Undviger af spørgsmål om abort og homoseksuelles rettigheder. Hun går ind i børnehaven og ser en pædagog stå alene med ti grædende børn i grå og dystre omgivelser, hvor væggene skaller af, og spindelvæv hænger fra loftet. 

Superkraften KD Power

Scenen er fra det seneste afsnit af KD Power – en tegneserie, som Isabella Arendt poster på Facebook under valgkampen. Titlen læner sig op ad andre legendariske former for kræfter: black power (hos sorte borgerrettighedsaktivister), turtle power (hos tegnefilmfigurerne Ninja Turtles), girl power (i pigebandet Spice Girls) etc. 

Hvad KD Power består af, er forholdsvis udefineret. På et enkeltstående billede drikker Isabella Arendt en drik på dåse ved navn KD Power. I en stribe om et jobcenter, hvor de ansatte tvinges til at gå med excelbriller, der gør det umuligt for dem at se mennesket foran sig, virker det, som om KD Power udløses ved et knips med fingrene.

I den første stribe om børnehaven Myretuen springer historien fra, at Isabella siger: »Så, nu skal det være slut med oversete børn og overbebyrdede pædagoger!«, til hun flyver igen, mens en mor vinker og siger: »Tak, Isabella. Nu kan jeg trygt aflevere mit barn.«

Inden da har hun rakt en handskeklædt næve frem i billedet (lidt forskudt i forhold til, hvor den ville være, hvis proportionerne i tegningen var præcise), hvorfra to såkaldte kraftkrystaller stråler. Den ene repræsenterer faglighed, står der, den anden står for minimumsnormeringer. 

Men det virkede åbenbart ikke, så nu er Isabella tilbage. Resolut banker hun en tilsynsrapport (inspireret af smileyordningen på den pølsevogn, hvor hun lige har spist) op på børnehavens facade, idet hun siger: »Sådan her skal en børnehave ikke fungere. Det skal forældrene have at vide!« 

Vores helt fremstår underligt ineffektiv her. Og faktisk også inkonsekvent, idet hun ellers i mange af striberne frigør samfundets varme hænder fra kontrolmekanismernes lænker.

Arendts selvopfattelse

Tegneserierne giver en privilegeret og humoristisk indsigt i Isabella Arendts selvopfattelse, fordi de handler om de problemer, hun ser sig selv som løsningen på. De 14 striber, der foreløbigt er udgivet på hendes facebookprofil, starter alle med variationer over sætningen: »En dag i institutionen.« Blandt højdepunkterne er ovennævnte jobcenterdrama, »en dag på jobcentret«, hvor problemet løses med et knips med fingrene, og den vidunderligt bizarre »en dag på den smeltende isflage«. Her sidder en skruppelløs oliemagnat af en eller anden grund iført shorts og cowboyhat på en smeltende isflage ved siden af et skilt med teksten »Go Oil!«. Ham smider Isabella Arendt i vandet, og det er så det. 

I det hele taget løser Isabella Arendt forbavsende tit problemerne med vold og sabotage. Den form for vold hun bruger, er dog sjældent voldsommere end den, som verdens artigste superhelt, den svenske Bamse med tilnavnet verdens stærkeste bjørn. bruger. Bamse slår kun til, hvis folk er rigtig onde. Så spiser han sin bedstemors krafthonning, får superkræfter og kaster de onde op i en trætop, hvor de kan sidde og tænke over, hvad de har gjort.

Isabella Arendt redder plejehjemsbeboere fra en robot, der ikke vil hjælpe, og hun redder børnene på »kommafabrikken«, som vist skal forestille heldagsskolen. Hvor stregen ellers er hen i retning af den, man måske kender fra Wendy-bladet (bare med lidt større hoveder og generelt lidt skævere proportioner), er den her stribe mere karikeret. Skolen ses skråt nedefra, den er grå, og klokken slår: »DONG, DONG, DONG«.

Børnene er også grå og faktisk også zombier. Inde på lærerværelset er lærerne lænket til bordene, og som på en slavebåd banker en trommeslager på sin tromme i en ensformig rytme. En er død og blevet til et skelet. Her aktiverer Isabella Arendt igen sine kraftkrystaller på handskerne, bryder lænkerne og ender med at blive omfavnet af børn, der siger: »Hurra! Ikke mere zombieskole!«

Den mest morbide overdrivelse indtil videre handler om børnene på Sjælsmark. De er lænket sammen ved halsen. Mattias Tesfaye og Inger Støjberg diskuterer, hvad de skal stille op med dem – sejle dem til Grønland eller bruge dem til hulmurisolering. Her var Isabella Arendt nødt til at undskylde på Twitter, at hun lagde dem ord i munden. Det var også groft, men i tegneserieudgaven af Isabella Arendts selvopfattelse er alting en smule forvrænget.

Serie

Valgkampen anmeldt

Hver dag under valgkampen følger kulturkritiker Lone Nikolajsen folketingskandidaternes kamp om vælgernes gunst, sådan som den bliver udkæmpet i valgvideoer, på plakaterne i lygtepælene, på gader, stræder, tv, radio og sociale medier. Hvem taler de til, og hvad vil de deres vælgere?

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Mon superwoman selv tegner striberne ?;-)

Eva Schwanenflügel

PS. Hvordan ser en stribe ud, hvor et LBGT- par udsættes for chikane i nattelivet ??

Erik Fuglsang, Katrine Damm og David Engelby anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Åh Gud, en ung Kristendemokrat med rødhåret læbestift? Hende må vi da hellere skrive lidt om og synes om og overraskes over og anerkende. At tænke sig, at man kan være både ung, Kristendemokrat, rødhåret og sexet (med læbestift) og formulere sig!

Men hov, nu har sensationen lagt sig. Good riddance.

Meget tyder på, at hun kan ende i Folketinget. I Vestjylland står partiet til at vinde et kredsmandat, der kan trække et eller to tillægsmandater med sig.

Eva Schwanenflügel, Erik Fuglsang og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
David Engelby

Hvor er striben, hvor hun "fanger abortlæger" ...

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Erik Fuglsang og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

Tænk, jeg synes striben er både sjov og selvironisk. Lidt ligesom den med Anker Jørgensen som James Bond.

https://www.google.com/search?q=anker+j%C3%B8rgensen+james+bond&client=f...

Men nej, der er nok ikke nogen af dem, der får min stemme..

Eva Schwanenflügel, Erik Fuglsang og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

'Tear down the wall'(?) (Pink Floyd)
Nu med den rødhårede - gode - "hævner" ;-)

Katrine Damm

Steen Sohn, det er nemlig helt korrekt, og hvor kommer de stemmer så fra?
Såmænd fra Esben Lunde Larsen, så pest eller kolera? Eller - Jubii - pesticider i vores drikkevand :-(
(jeg tror det var Altinget.dk, der lavede den valg-stemme-analyse)

Katrine Damm, ja de fleste stemmer kommer sikkert fra Esben Lunde, men den kristne kandidat der ud til at få endnu flere end ham. Ved kommunalvalget fordoblede KD deres mandat til fra tre til seks mandater i byrådet. I Ringkøbing, så vidt jeg husker.

Katrine Damm

Det må de jo så selv ligge og rode med i Ringkøbing (?)
Umiddelbart, i hvert fald, har jeg ikke noget problem med at blå stue atomiserer sigselv, 'kommer ind' 'kommer ikke ind'
- de kønne bellis-blomster ;-)

Niels Duus Nielsen

Anders Sørensen, er du hemmeligt forelsket siden du kele tiden fremhæver Isabella Arendts kvindelige dyder? Eller mener du virkelig, at kvindelige politikere ikke må være sexede?

Det afgørende må da være den politik hun står for. Selv ser jeg da hellere en en ung Kristendemokrat med rødhåret læbestift end en gammel hvid nationalist med ondt i integrationen, men det er ikke kun på grund af at hun er god at hvile øjnene på. Det er jo ikke hverken de lyserøde eller de mørkerøde, KD vil stjæle stemmerne fra, og de kristne kan man måske alliere sig med indenfor socialpolitikken, det kan man jo ikke med nationalisterne. Hvis frontfigur i regeringen, hunulven Ilse - sry, Inger - også er rødhåret og bruger læbestift.

Trond Meiring, Palle Jensen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

Den - i min mening - sjove tegneserie giver også en helt ny mening til: 'Vikaren fra Himlen'.
I modsætning til 'Vikaren fra Helvede', som jeg gudskelov (!) undgik at stemme på ;)

Katrine Damm

Specielt er jeg vild med den sproglige nyskabelse: 'rødhårede læbestifter' - sproget udvikler sig som bekendt altid, ligegyldigt om man bryder sig om det eller ej.

Al magt til de rødhårede (læbestifter) ;)
Og jeg er blond og har aldrig kunnet finde ud af det der med læbestift, smager dårligt og bliver ikke, hvor det er meningen, - men a'liv'el ;)

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Ups, det var kun én rødhåret læbestift...

Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Selvom flere af jer stikker lidt til hende pga KDs noget anstrengte holdninger til abort, LGBT m.m., så er hun da i det mindste et meget frisk indslag fra den kant, eller... ???

Meget kan sikkert siges om hende, men hun er da både vidende og godt skåret for tungebåndet, hvilket vel ikke ligefrem giver fradrag ude på venstrefløjen... eller ???

Og udseendet har hun da heller ikke ganske imod sig, og sidstnævnte spiller vel - hvor irrationelt det end lyder - en rolle for mange vælgere ??? Vel også dem ude på rød stue, selvom I sjældent skriver og taler åbent om det ???

Katrine Damm

Erik Fuglsang, det drejer sig om hårdttilkæmpede rettigheder for kvinder og LBGT+ mennesker, som KD mudrer møffer rundt i.
Sagen er, hvis man lige undersøger (lidt) nærmere, de bryder sig ikke om det, og vil gerne sætte restriktioner på... Sådan bare lidt i 'humanismens' navn...
Så er det jo selvfølgelig fint nok, at sige 'klima', normeringer i daginstitutioner og andre venlige ting, ikke desto mindre er KD reaktionære og vil pege på LLR, for her ligger den, ifølge KD den borgerlige anstændighed, hvor man altid har kæmpet for de svageste[sic]
Ha ha, vælg selv ;)

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Erik Fuglsang og Palle Jensen anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Katrine Damm
Godt med et nyt emne, vi kan diskutere, Katrine.
Nu og da er det godt med frisk halm i træskoene ;-)

Må vist lige præcisere, at jeg ikke deler KDs holdninger, når det drejer sig om hårdt tilkæmpede rettigheder for kvinder og LBGT+ mennesker, som KD mudrer møffer rundt i...Og det er helt på sin plads, at pressen går til dem....For ja, jeg kan godt følge dig i, at de "taler i venlige overskrifter", de fleste kan tilslutte sig, og at der er brug for, at vi får trykprøvet substansen...
Og, ja det er lidt af et paradoks, at de peger på LLR, som jeg heller ikke stemmer på, skriver jeg lige i forbifarten...Dækker det mon over, at de (KD) dybest set er noget reaktionære ??

Mit ærinde var dog snarere at rejse en diskussion af :
1. Om politikernes personlighed, stil og udseende spiller - hvor irrationelt det end lyder - en rolle for vælgere på rød stue...?
2. Hvorfor det mon kan være, at man sjældent skriver og taler åbent om det tema på rød stue, når vi fra valgforskningen ved, at netop personlighed, stil og udseende har betydning for vælgerne ?

Katrine Damm

Tja, Erik, nu synes jeg Pernille Skipper er en meget smuk kvinde og Pelle Dragsted er da også pæn og har nogle helt vildt sexede synspunkter angående, hvordan vi får styr på finanserne og storkapitalen ;-)
Ham der den lille Peter Kofod, ser i mine øjne ualmindeligt cute ud, og lige til at knus-elske, og som læreruddannet tænker jeg, der er tydeligvis noget, der er gået galt i din opdragelse - undervisning lille pus.
Bare fordi noget er pakket pænt ind, er det jo slet ikke sikkert, at der er noget pænt inde i den pakke;)
Men du har ret Erik, i følge, vist nok ganske seriøs forskning betyder udseendet overraskende meget for, hvad temmelig mange stemmer.
Også en bette overvejelse værd...

Nis Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Enig med dig, Katrine..Pernille Skipper er en meget smuk kvinde - og helt sikkert een af de smukkeste og mest charmerende kvinder på Borgen. Hvis det alene handlede om udseendet, var hun en oplagt kandidat til mit kryds ;-)

Rosa Lund har et "varmt, smilende og imødekommende ydre", og også af de grunde lytter jeg til hende, det står jeg gerne ved... :-)

Om Pelle Dragsted er en pæn mand, har jeg ikke forstand på, men han er klog, seriøs og saglig, og han har en venlig og soigneret fremtoning, og det kan jeg godt lide, selvom jeg ikke - "som sådan" - er til mænd :-)...Ham må du godt få for dig selv :-)

Peter Kofod, ja han er ikke ganske blottet for charme, vid og bid..Og mon ikke han en skønne dag bliver formand, uanset at kommentarsporet her sikkert vil gløde af mishagsytringer... :-)

Mette Abildgaard fra "konserne" har efter min mening ikke stået bagerst i køen, da der blev uddelt charmegener og udseender, og jeg kan vist ikke løbe fra, at det har en vis betydning for mit syn på hende...:-)

Det interessante er, at det ydre, stilen, sex-appealen, personligheden mm. rent faktisk betyder noget for i al fald nogle vælgere, men de tør bare sjældent stå ved det offentligt... Hvorfor mon det ?

Katrine Damm

Jeg er en smule i tvivl om du forstod min ironi, Erik...;)

Nogle kvinder forfalder så i min optik, til at spille på udseendet, formodentligt fordi der er ganske god evidens for at det virker i visse kredse;)
Kan du huske en tidligere justitsminister, benævnt af pressen: 'den talende kavalergang', hun var så også i min optik 'dum som Grib skov hugget op i tændstikker' - min salige fars udtryk... Hun var så også overraskende dybt nedringet og sagde ubegribeligt dumme ting.
Så nej,at spille på sit udseende, er ikke altid en vindersag.
Når jeg ser Arendt, så tænker jeg, hold da kæft for en rød(håret) læbestift, og sikke en nydelig ung dame du er, og hold da op, hvor du prøver - gør dit bedste for at snakke dig udenom ubekvemme spørgsmål. Hvorfor står du ikke bare ved, hvad det er I mener?

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Nåja, bare lige, Erik, javist er Skipper en smuk kvinde, det virkelig vigtige er at hun er klog og intelligent, og så kan hun og os andre være glade for, at hun ikke har skægstubbe - det kommer med alderen, og skal i min optik holdes nede med hård hånd ;)

Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Tjah, jeg kommer ærligt talt lidt i tvivl om, hvilke passager i dine indlæg, der er ren eller delvis ironi, og hvilke der er ment i ramme alvor, Katrine :-)

Udseendet er ikke udslagsgivende for mig, det kan aldrig overtrumfe indholdet, men omvendt - og det er jo her valgforskningen bliver interessant - jeg (og sikkert også andre vælgere) er næppe ganske upåvirket af irrationelle aspekter som udseende mm.

Det er jo interessant, hvis man forskningsmæssigt kan påvise, at nogle vælgere har sympati for forslag X, hvis det kommer fra A, men vender sig imod det, hvis det kommer fra B.

Jeg husker meget fint ’den talende kavalergang’, og hun var heller ikke på nogen måde min kop te, omend din salige fars udtryk ikke forekommer mig udpræget sagligt ;-)

Og nej, det er ikke ubetinget en vindersag at slå på det ydre, og da slet ikke hvis det kammer over i vulgære platheder, som dyb nedringethed mm. Det er jeg heller ikke til fals for.

Hvis vi holder os til Arendt, så synes jeg ikke, der er noget som helst at bebrejde hende, at hun gør noget ud af sig selv, når hun optræder i medierne. Det giver ikke fradrag hos mig., at hun fremhæver sine feminine træk, er smart klædt på, og at hun bruger læbestift.

Når det så er sagt, så er jeg enig med dig i, at Arendt gør sig meget store anstrengelser for at snakke udenom de ubekvemme spørgsmål. Jeg synes heller ikke, hun overhovedet lykkes med at svare udenom. Hun er tydeligvis ikke bekvem ved at skulle forsvare visse af KDs synspunkter.

Hvorfor de/hun ikke bare fuldtonet forfægter, hvad de står for, kan jeg ikke svare på. Du må spørge hende selv :-)

Jeg stemmer IKKE på KD, men jeg finder det politologisk interessant, at KD stiger i meningsmålingerne, efter at de har sat en ny kandidat i spidsen for deres parti, uden at der er sket nogen indholdsmæssig ændringer af deres program.

God aften :-)

Erik Fuglsang

PS: Selvom jeg aldrig bliver socialist, så kan jeg sagtens sige mange sympatiske ting om humanisten, Pernille Skipper. Hun er ikke bare smuk. Hun har også charme, og hun har en fin og smagfuld feminin stil. Og ja, hun er også hun er også en klog og intelligent kvinde, der er værd at lytte til, og det er jo vigtigt.
Allervigtigst er imidlertid de politiske holdninger og visioner, og her er jeg bare ikke på Pernilles i øvrigt stærke hold :-)

Erik Fuglsang

PS, PS: Jeg har også mit naturlige hyr med skægstubbene, men det tager jeg ikke så tungt ;-)

Katrine D. 20:58. Lad være med at plante grimme billeder i vores hoveder. :-)

Katrine Damm

Enhver veludrustet kvinde - og måske mand, har selvfølgelig en pincet i sin håndtaske ;-)

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Med eller uden skægstubbe, står Enhedslisten med Skipper i front i dagens Voxmeter-undersøgelse til at blive større end Socialdemokratiet i Københavns storkreds ved valget.

Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

@Steen Sohn 30. maj, 2019 - 22:24
Tillykke med det.

Ikke for at slå skår i din glæde, men vi er også nogle, der glæder os over, at det ikke kun er i Københavns storkreds, at der skal vælges repræsentanter til Folketinget.

Glem ikke hvor hovedlandet ligger, og i denne del af kongeriget kan jeg forsikre dig for, at Enhedslisten ikke er størst, når det gælder stemmer.

Om I (m/k) har de længste skægstubbe i det jyske, skal jeg lade være usagt ;-)

Katrine Damm

Så mangler vi jo bare resten af landet, Steen Sohn, Erik Fuglsang er der, han er bare ikke helt klar... ;-)
(Sagt i en sen nattetime, jeg forudsiger, og det gjorde jeg faktisk også før SF kvajede sig, at EL kommer over 10%, i min optik, skulle det snarere være 20, det er så nok for meget at regne med) :-)

Erik Fuglsang

Hvis du har engels tålmodighed, Katrine, og hvis du forstår dig på kvindelist, så skal jeg da ikke forsværge, at jeg er til at rykke med, men der er godt nok et pænt stykke vej ud til den yderste fløj af de røde stuer ;-)

I kommer nok pænt over 10 %, tror jeg, og det er jo også et pænt valg.....:-)

Meget mere interessant bliver det at se, om I kan veksle vælgerfremgangen til klare og reelle aftryk på den førte politik...Ikke for at ødelægge den hyggelige stemning i kommentarsporet, men jeg tvivler stærkt på, at Mette F og en vis Sass Larsen er parat til at opfylde jeres våde socialistiske drømme :-)

Katrine Damm

Erik, jeg er jo faktisk bare sådan en lille engel-æterisk-tålmodig ting, så 'no problems about that'

De våde drømme, kan man tage med Marta, eller hvilken persona hen for indeværende har iklædt sig.

Næh, det er helt banalt, vi vil ha' en ordentlig og rimelig fordelingspolitk og et menneskeligt samfund.

Erik Fuglsang

Katrine, vi er enige. Lad os arbejde for en ordentlig og rimelig fordelingspolitk og et menneskeligt samfund, hvor, tilføjer jeg så for egen regning, det naturligvis kan betale sig at arbejde, og hvor vi hylder det private initiativ, som er hele grundlaget for vores velstand.

Vi kan nemlig ikke kun interessere os for udgifter, udgifter og atter flere udgifter. Vi bør være mindst lige så optagede af at skabe indtægterne:-)

Katrine Damm

Der er masser af penge, Erik Fuglsang, dette bette land, har aldrig nogensinde været så rigt som nu.
Så er det selvfølgelig smart, hvis man, altså SKAT, også lige indkasserer, hvad SKAT er sat i verden for.

Vi er åbenbart så rige i dette land, så det kan gå ubemærket hen, at hovsa statskassen er blevet lænset for 12,8 milliarder, øv ærgelig sag, ups.
Siddende regering har lavet afgifts-skattelettelser for 21 milliarder, penge - økonomi er langt hen ad vejen et fiktivt begreb, fx kan det I følge siddende regering være absolut nødvendigt at spare 120 millioner - altså millioner, hold tungen lige i munden her, fordi det i følge siddende regering er meget vigtigt, at der er nogen, der vil uddanne sig til håndværkere, det er ganske enkelt og alle har selvfølgelig ret til at købe sig en Lamborghini, hvor svært kan det være og hej til CEPOS.

Ebbe Overbye, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

*Spare 120 millioner på erhvervsuddannelserne...

Eva Schwanenflügel

Steen Sohn
30. maj, 2019 - 16:07 :
"Katrine Damm, ja de fleste stemmer kommer sikkert fra Esben Lunde, men den kristne kandidat der ud til at få endnu flere end ham. Ved kommunalvalget fordoblede KD deres mandat til fra tre til seks mandater i byrådet. I Ringkøbing, så vidt jeg husker."

Det er helt rigtigt, Steen.
Kristian Andersen hedder han, KD's populære folketings-spidskandidat i Ringkøbing- Skjern kommune.
Han er formand for Beskæftigelsesudvalget i denne såkaldte kristne højborg.
Her har en jobkonsulent på (ukristelig) vis sendt en mail til en kvinde, som lige havde fået fjernet sit ene bryst og alle lymfekirtler i sin ene armhule, mens hun stadig var indlagt på hospitalet.
I mailen står, at kvinden - en dyrlæge, som forøvrigt stadig er i besiddelse af sit arbejde når hun engang vender tilbage efter endt kemoterapi og strålebehandling - skal møde op den 1. Juni på Jobcentret, fordi kommunen ikke vil forlænge de 22 ugers sygedagpenge, og hun derfor skal i jobafklaringsforløb (en ydelse på kontanthjælps niveau).

Da journalisten konfronterer Kristian Andersen med kommunens mystiske afgørelse, lyder svaret at han bestemt vil "rette henvendelse til forvaltningen" så de kan få "kigget på det her", og finde ud af, hvad der "ligger til grund for" at sygedagpengene ikke er blevet forlænget. Desuden vil Kristian Andersen rette henvendelse til Folketinget (????) "på det her".

Meget uheldigt for de kristne krigere i en kommune der notorisk har sådanne lovstridige afgørelser som sit speciale, at denne åbenlyst fuldstændig urimelige sag kommer frem kort tid før valget.

Retten til liv bortfalder efter sygdom..

Katrine Damm, Thomas Tanghus, Morten Andreasen, Steen Sohn, Erik Fuglsang og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Isabella Arendt var indtil 2015 medlem af foreningen Retten til Liv, der er en anti-abort forening.

Katrine Damm, Thomas Tanghus, Erik Fuglsang og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PPS. Om det lovstridige i sagen :
Der står utvetydigt i loven, at kommunen kan forlænge sygedagpenge, når det drejer sig om alvorlige og livstruende sygdomme.

Katrine Damm, Erik Fuglsang og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Eva Schwanenflügel
Jeg kan fuldt ud tilslutte mig dine betragtninger om Kristian Andersen og Ringkøbing- Skjern kommune i den ulykkelige sag med den kræftramte dyrlæge, som er enlig mor til 4 hjemmeboende børn.

Jeg så gerne, at pressen stillede KD følgende to spørgsmål.
.
Hvorfor reagerer udvalgsformanden først, da der kommer pressedækning på sagen?

Hvorfor benytter kommunen ikke den hjemmel, de har i sygedagpengeloven til at forlænge sygedagpengene? Der er intet behov for noget opkald til Christiansborg, da de bare kan slå op i loven. Den er entydig på dette felt.

Katrine Damm, Ebbe Overbye og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

PS: Kommunen skriver i en pressemeddelelse, at sygedagpengeloven blev strammet under den forrige regering, så man ifølge lovens §27 nu kun har ret til 22 ugers sygedagpenge imod tidligere 52 uger. Herefter skal der foreligge en skriftlig lægefaglig vurdering, som jobcenteret kan basere en eventuel forlængelse af sygedagpengene på. siger Kim Ulv Christensen, fagchef for Beskæftigelse i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hvis man er midt i et kræftbehandlingsforløb, så skal man vel ikke sende en skriftlig lægefaglig vurdering ? Det turde være indlysende for enhver, at der foreligger fornøden dokumentation i det her tilfælde, så kræftpatienten ikke skal til at bekymre sig om blanketter og underskrifter.

Katrine Damm, Ebbe Overbye og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Katrine Damm
31. maj, 2019 - 00:10
Vi er enige om, at der er højkonjunktur pt., men der er også et demografisk pres på de offentlige udgifter, skal vi lige huske.
Den siddende regering har ganske rigtigt lavet afgifts-skattelettelser for 21 milliarder i denne periode, hvilket jo først og fremmest kommer helt almindelige lønmodtagere til gode, der som jeg selv går på arbejde hver dag, så det har jeg ikke som sådan problemer med, omend visse afgiftslettelser til meget eksklusive biler ikke har min støtte.

Vi er enige om, hvad SKAT er sat i verden for. Og vi kan sikkert også blive enige om, at de massive nedskæringer i SKAT over en årrække har været ødelæggende for skatteligningen og inddrivelsen.

At et kan gå ubemærket hen, at hovsa statskassen er blevet lænset for 12,8 milliarder, øv ærgelig sag, ups. er dybt fortvivlende, og det er jo et ledelsessvigt af de helt store.

Jeg er også uforstående over for, at det i følge den siddende regering er absolut nødvendigt at spare 120 millioner på erhvervsuddannelserne. Selvfølgelig kan vi finde de penge.

God dag :-)

Nis Jørgensen

Erik Fuglsang skrev: "Hvorfor reagerer udvalgsformanden først, da der kommer pressedækning på sagen?"

Et bud på svaret kunne være, at han først blev opmærksom på den, da patienten slog sit forløb op på Facebook. Jeg har læst tre forskellige sagsfremstillinger, og det fremgår ingen steder at den forurettede har klaget til kommunen - endsige til det politiske niveau.

Dvs at KD har reageret på under et døgn, på en helligdag. Det synes jeg faktisk er lidt overdrevent at kritisere ham for.

Nis Jørgensen

Undskyld - jeg mente at KA, Kristian Andersen, har reageret.

Erik Fuglsang

Nis Jørgensen
31. maj, 2019 - 18:22

Jeg stiller et kritisk spørgsmål, fordi jeg finder det vigtigt at afdække, om forvaltningen og udvalgsformanden har handlet juridisk og moralsk korrekt i denne sag. Jeg har ikke på forhånd dømt hverken Kristian Andersen eller jobcenterets chef, men jeg vil gerne til bunds i sagen.

Min baggrund for at interessere mig for det her spørgsmål er dels, at jeg har haft et lign. tilfælde helt inde på livet, dels at jeg mener, at reglerne bør forvaltes yderst skånsomt og med omtanke, især når det gælder borgere med kritiske og uhelbredelige sygdomme.

Intet forhindrer forvaltningen i at udvise god forvaltningsskik, og det vil jeg gerne vide, om forvaltningen og udvalget har gjort.
Har forvaltningen eksempelvis ad egen drift opsøgt, ydet vejledning og hjulpet den kræftramte borger, eller har de udelukkende holdt fast i formalia?

Nis Jørgensen

Erik Fuglsang
31. maj, 2019 - 21:15

Du skifter frem og tilbage mellem at tale om "forvaltningen", "forvaltningen og udvalget" og "forvaltningen og udvalgsformanden".

Når du sså formulerer dit "kritiske spørgsmål" til KD, snarere end til KA eller forvaltningen.

Og når du vil spørge til "hvorfor han ikke har reageret før", når du ikke har nogen indikation af at han kunne have reageret før.

Så får jeg altså indtryk af, at det handler om at du ikke kan lide KD, og derfor gerne vil have at pressen spørger ham med udgangspunkt i at han ikke har gjort nok. Altså, at du gerne vil have hans navn associeret med ansvaret for sagen, selvom intet tyder på at han har haft mulighed for at handle tidligere end han har gjort.

Erik Fuglsang

Nis Jørgensen
31. maj, 2019 - 23:18
Jeg medgiver, at mit brug af begreber "forvaltningen", "forvaltningen og udvalget" og "forvaltningen og udvalgsformanden".ikke er anvendt helt konsekvent.

Mit spørgsmål går specifikt til KA, som, i sin egenskab af udvalgsformand, bl.a. skal føre tilsyn med, at den underliggende forvaltning udmønter alle udvalgets beslutninger, samt sikre sig at området i øvrigt forvaltes korrekt.

I modsætning til dig, så kender jeg kun sagsforløbet fra enkelte medier, men jeg ser fortsat gerne, at pressen afdækker, om KA har handlet korrekt i den her sag, herunder om det passer, at udvalget og udvalgets formand ikke tidligere er eller burde været blevet orienteret om sagen.

Jeg har intet horn i siden på KD, uanset hvilket indtryk du sidder tilbage med.

Katrine Damm

Eva, Isabella Arendt var indtil slut '18 eller var det i '19 medlem af en forening, der er på linie med 'Retten til liv', Kirsten Birgit tog en for holdet og talte med pågældende foreningen, damen ville nødigt udtale sig, men kom sagde hårdt presset omkring slut '18 måske var det ind i '19, og fru Arendt kan ikke huske det... ;)
Desværre kan jeg ikke huske navnet på foreningen, men det var noget i samme 'henretning'... Udsendelsen var for et par uger siden, altså 'den korte radioavis'