Læsetid: 3 min.

I nederlagstaler kan politikere vise format. Pia Kjærsgaard sagde »klimatosser« og forsømte chancen

Det mest rørende ved dækningen af en valgaften er sjældent vindernes jubel, men tabernes nederlagshåndtering. Søndagens europaparlamentsvalg bød på nogle middelgode bud på genren – samt et veritabelt selvmål, da Pia Kjærsgaard kaldte dem, der valgte DF fra, for klimatosser
Sejrstaler er nemme, men nederlagstaler er en udfordring og en chance for at vise format. Den chance forspildte Pia Kjærsgaard søndag, skriver valgkampsanmelder Lone Nikolajsen.

Sejrstaler er nemme, men nederlagstaler er en udfordring og en chance for at vise format. Den chance forspildte Pia Kjærsgaard søndag, skriver valgkampsanmelder Lone Nikolajsen.

Mads Claus Rasmussen

28. maj 2019

At tabe med værdighed er noget af det mest respektindgydende, man kan foretage sig som politiker. Enhver idiot kan vinde med værdighed (det kræver bare, at man takker dem, der har hjulpet og undlader at håne sine modstandere), mens rank ryg og oprejst pande i nederlagets stund viser ægte menneskeligt format. Derfor er det typisk, når det er blevet tabernes tur til at udtale sig, at fjernsynets valgdækning giver mig gåsehud. 

Selv om søndagens valg til Europa-Parlamentet ikke som sådan er en del af folketingsvalgkampen, skriger de forskellige former for verbal nederlagshåndtering, som valget bød på, på at blive anmeldt. Overordnet set var der var flere middelgode præstationer og et enkelt spektakulært selvmål. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
  • Katrine Damm
  • Kim Folke Knudsen
  • Thomas Tanghus
Eva Schwanenflügel, Oluf Husted, Katrine Damm, Kim Folke Knudsen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Jeg er ikke sikker på, at Pia Kjærsgaards omtale af folk som klimatosser var så tosset endda. For det første gav det en masse omtale. For det andet var det ærlig snak - det kom fra hjertet og ud af en årelang tradition. DF har en tradition for at nedvurdere klimaproblematikken og gøre sig lystig på bekostning af eksempelvis økologi.

Var det dårlig timing? Var det også uoverlagt at lægge sig ud med Gretha Thunberg kort før valget? Selvfølgelig ikke. Det er nøje planlagt: Når nu man er blevet overhalet højreom af fremmedfjendtlige partier, bliver man nødt til at markere sig på anden vis og finde en position, der nok er fjendtlig over for fremmede, men også finder andre meget synlige, simple fjender. Som eksempelvis klimatosser.

Kim Folke Knudsen, Peter Beck-Lauritzen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Rigtig nok set Anders Sørensen.

Men hun rammer ikke andet end sig selv i nakken med de udtalelser.

Peter Beck-Lauritzen, Oluf Husted, Ole Frank og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Ja det var en dum replik, men hun sagde det med lidt smil og humor, men alligevel, nej hun skal afholde sig fra den rolle. Det var dumt sagt. DF er på vej ned til et mere alm. niveau ca. 10 %, og det er fint nok. De blå partier er i opløsning kun konservative ser ud til at stige lidt, men det kommer også fra ret lavt niveau. DF skal ikke have den styrende indflydelse, de har haft alt alt for længe. Venstre ser ikke ud til at stige heller. heldigvis. Flot Ø fik et mandat. Og rød blok 8 i alt blå 5.

Peter Beck-Lauritzen, Oluf Husted og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Løbet er kørt ! Og Gretha Thunberg har forlængst på en positiv nærmest voksen måde spredt budskabet om behovet for at blive opmærksom på - og gøre noget for klimaet nu og her !.

Nuvel, Pia Kjærsgaard, hvem er den mest voksne her?!! Udtalelsen "klimatosse" er jo ikke den første nedladende udtalelse, som er kommet ud af Formanden for Folketingets Twitter og/eller mund.
Der eksisterer kun Dronningen over Pia Kjærsgaard, pga PKs meget "ærefulde" erhverv på Tinge, så der findes vist ingen undskyldning for ikke at kunne styre de emotionelle udladninger. Ellers burde PK søge andet job - hvor disse er den almindelige jargon.

Benta Victoria Gunnlögsson, Ole Svendsen, Elisabeth Andersen, John Andersen, Frederik Groth Nordstrøm, Bjarne Bisgaard Jensen, Kim Folke Knudsen, Peter Beck-Lauritzen, Svend Erik Sokkelund, Oluf Husted, Ole Frank, Susanne Kaspersen, Rikke Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Leo Nygaard

Gik alle partier og verdens Thunberger frem på rad på kanten af en vulkan med alle deres lunger fulde kraft, formåede de ikke at puste den sprudlende vulkan ud.
Ingen tvivl - de ville være godt tossede.

Leo Nygaard
Der har altid eksisteret pionerer på forskellige områder og tak for det ! Rom blev ikke bygget på en`dag.

Ole Svendsen, Britta Hansen, John Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Ole Frank og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Mogens Jensen
Du tabte mig allerede dér, hvor du satte lighedstegn mellem Pernille Skipper og Roskilde festival,
Mon du kan uddybe, hvad de 2 har med hinanden at gøre?

Jørgen Larsen, Elisabeth Andersen, Michael Waterstradt, Werner Gass, Ete Forchhammer , Mogens Holme, Jesper Sano Højdal, Britta Hansen, Thomas Tanghus, Alvin Jensen, Tue Romanow, Susanne Kaspersen og Marie Jensen anbefalede denne kommentar
Peder Bahne

Klimatosser er ortodokst overbeviste disciple med troen på CO2 som den Store Satan, men det må du ikke sige, for så fornægter du klimaet, og det er her Christian IVs forordning omkring hekseafbrændinger burde genindføres for at bevare almen sæd og skik.

Spøg til side og snot fra skæg. Klimatosserne tror der er videnskabelig evidens eller i det mindste argumenter bag teorien om atmosfærens 0.0135% forøgede indhold af CO2, som har hævet den globale temperatur med 0.9 grader siden industrialiseringen tog fart. Det burde være en formildende omstændighed at være vildledt. Tossernes rette benævnelse burde derfor være 'De Vildledte Sidste Dages Troende'. I har 17 år igen :)

Kim Folke Knudsen

Pia Kjærsgaard dyrker provokationen for provokationens egen skyld.

Når jeg ser på DF´s udskejelser udi hvad der venter os, hvis muslimerne får for mange børn her i landet, så er jeg ikke sikker på at bemærkningen tosser kun gælder klimaet.

Dem som ser og lever reagerer på tv billeder på virkeligheden på den usædvanlige sommer sidste år 2018 med omfattende skovbrande i Sverige og hedebølge samt tørke i Danmark. Det kan jeg ikke se noget som helst tosset i. Der mangler jo heller ikke materiale af mere naturvidenskabelig art for at dokumentere Klimakrisen og dens globale omfang.

Det er jo nemt nok for en Dame af Pia Kjærsgaards ærværdige alder at harcelere over Greta Thunberg og omtale de unges og vores bekymring for Jordens fremtid som Klimahysteri og Klimatosser bag Klimahysteriet. Det bliver næppe Pia Kjærsgaard som personligt kommer til at opleve vandstigningerne, hvis opvarmningen af Jorden ikke bremses.

Nej det Pia Kjærsgaard burde have haft overfor hendes børnebørn det var lige en omgang ydmyghed i denne sag lidt eftertanke selvom hun synes det hele er hende en tand for tosset. Det havde klædt hende. Men det kan nås endnu Pia, de omvendte længe leve

VH

Klimatossen
KFK

Erik Christensen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Kommentaren om Greta Thunberg var irrelevant. PK's irettesættelse af Pelle Dragsted, for racisme, var forkert. Nu klima-tosse! PK er ude af trit med dagligdagen og virkeligheden, måske på tide at trække sig fra det offentlige? Skaden er sket, den får du "revet i næsen" i resten af din offentlige optræden.

Oluf Husted, Werner Gass og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Hannibal Knudsen

Endnu engang har Pia Kjærsgaard bare vist at hun er uværdig til formandsposten i folketinget.

Benta Victoria Gunnlögsson, Peter Beck-Lauritzen, Ole Svendsen, Olav Bo Hessellund, Oluf Husted, John Andersen, Werner Gass, Ete Forchhammer , Mogens Holme og Frederik Groth Nordstrøm anbefalede denne kommentar
Frederik Groth Nordstrøm

Ja, der plejer at være godt, når politikerne viser deres sande ansigt!!!

Peter Beck-Lauritzen, Oluf Husted og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Fra side 1 i grønspættebogen: sådan får du kørt debatten ud på sidesporet og ind på din egen banehalvdel :) ret godt gået af den ældre dame.

Jan Weber Fritsbøger

jeg er dybt imponeret over niveauet her i debatten, hvilken indsigt, vi nærmer os enlightement eller måske lige frem noget højere hinsides denne.

Michael W Pedersen

Det liberale venstre går frem og Dansk folkeparti går tilbage, hvorfor mon, er det det der med delmængden ? Det er lidt uhyggeligt. Fort sat god dag

Leo Nygaard

Nette Skov, 17.2 : " Der har altid eksisteret pionerer på forskellige områder og tak for det ! Rom blev ikke bygget på en`dag."
Nej, men det var romerne, der gjorde det. Nu er verden større. ;-)

Jesper Frimann Ljungberg

@Mogens Jensen.

Du har ikke helt fattet det hva ? Det er jo netop pga. politikere som Pia, at vi har flygtningen problemer.
1) Stemmer konsekvent for krige rundt omkring i verden der genererer flygtninge der kommer til Europa. (Se f.eks. den her artikel https://politiken.dk/udland/art5590690/FN-Str%C3%B8mmen-af-flygtninge-ka...)
2) Stemmer konsekvent mod Klima tiltag, hvilke betyder at antallet af klima flygtningen stiger og stiger og Stiger.. (https://arbejderen.dk/udland/140-millioner-nye-klimaflygtninge)
3) Stemmer konstant for at skære i de penge, der bruges lokalt, således at flygtningene søger mod EU, fordi der ikke er penge til mad og fornødenheder. (https://www.altinget.dk/artikel/nye-besparelser-paa-ulandsbistanden-naes...)

Husk på at uden flygtninge og indvandrere så havde levebrødspolitikerne i DF ikke et job, da det jo basalt er deres politiske fundament. Og det fundament man sidder på .. gør man da ikke noget for at nedbryde.

// Jesper

Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Klaus Brusgaard, Peter Beck-Lauritzen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar