Læsetid: 4 min.

Niels Krause-Kjærs politiske gyser stiller spørgsmålet: Hvad nu, hvis de pæne var de onde

Den erfarne Christiansborg-observatør og journalist Niels Krause-Kjær skriver politisk gyser om et demokrati, der forsvares med forbrydelser begået af de øverste samfundslag. Bogen er underholdende, men indfrier ikke sine høje ambitioner
Niels Krause-Kjær er aktuel med bogen ’Mørkeland’.

Niels Krause-Kjær er aktuel med bogen ’Mørkeland’.

Thomas Lekfeldt

24. maj 2019

Niels Krause-Kjær Christiansborg-gyser Kongekabale fra 2000 blev en buldrende succes, der også blev vellykket filmatiseret. Det var frydefuldt at se, hvorledes Krause-Kjær i sin skildring af en ryggesløs partileder kunne trække på sine egne erfaringer som konservativ pressechef i de år, hvor Hans Engells magtspil slyngede partiet hid og did.

Nu følger Krause-Kjær op med en ny politisk gyser. Som det antydes af titlen Mørkeland, er det særdeles alvorlige perspektiver, der rumsterer.

Bogen stiller spørgsmålet: Hvad nu, hvis de ’pæne’ øverste samfundslag er villige til at forsvare den bestående, tilsyneladende demokratiske orden med midler, der er forbryderiske? Utænkelig er tanken ikke. I 1981 blev det i Italien afsløret, at en hemmelig loge, P2, Loggia Propaganda Due, havde samlet førende politikere, mediepersoner, efterretningsfolk og mafiagangstere i en slags skyggeregering, der søgte at holde kommunister og venstreorienterede fra indflydelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Fuglsang
  • Mikael Velschow-Rasmussen
Erik Fuglsang og Mikael Velschow-Rasmussen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu