Læsetid: 3 min.

Nye Borgerliges valgvideo er en politisk vækkelseshistorie og minder om en bankreklame

Pernille Vermund havde egentlig både børn og egen biks at passe. Men da flygtningene i 2015 pludselig gik på den danske motorvej, følte hun sig kaldet til at tilsidesætte sine egne behov for at beskytte fædrelandet. Det er historien i Nye Borgerliges valgvideo
Pernille Vermund havde egentlig både børn og egen biks at passe. Men da flygtningene i 2015 pludselig gik på den danske motorvej, følte hun sig kaldet til at tilsidesætte sine egne behov for at beskytte fædrelandet. Det er historien i Nye Borgerliges valgvideo

Screenshot fra Nye Borgerliges valgvideo

1. juni 2019

Det er en omsorgsfuld mor og en driftig forretningskvinde, man møder i Nye Borgerliges valgvideo.

Pernille Vermund fortæller heri historien om, hvordan hun stik imod sine egne forventninger og planer for livet blev partistifter og -formand. Det starter med en regulær idyl: Pernille Vermund hygger sig med sine sønner derhjemme og har gennem nogle år fået bygget et godt firma op.

Man ser hende spille Monopoly (den amerikanske version af Matador og det oplagte familiespil for ultraliberalister) og arbejde ved computeren.

Derudover går hun ture langs vandet, det får de fleste mennesker til at se både friske og eftertænksomme ud, og det gælder også Vermund. 

Vermund vågner op til kamp

Idyllen opleves som truet i 2015, da flygtningene (eller migranterne, som Vermund siger) kom gående på de danske motorveje. Det var ifølge Vermund et politisk svigt af en størrelse, der tvinger hende til at tage affære:

»Skulle jeg blive ved med at nyde min hverdag og min familie,« siger den nuværende partileder, mens man ser hende stryge  sin sovende søn over håret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Frede Jørgensen
  • Thomas Tanghus
  • Carsten Mortensen
  • Eva Schwanenflügel
Frede Jørgensen, Thomas Tanghus, Carsten Mortensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvad Pernille Vermund aldrig har nævnt, er at beslutningen om at danne Nye Borgerlige reelt blev truffet under Mosbjerg Folkefest i begyndelsen af sommeren 2015.
Mosbjerg Folkefest er samlingsstedet for de nationalkonservative bevægelser i Danmark.
Men også nazister er repræsenterede.

https://redox.dk/nyheder/prominent-nationalkonservativ-arrangoer-nye-bor...

Bent Gregersen, Erik Fuglsang, Carsten Nørgaard, Anders Reinholdt, Rikke Nielsen, Søren Veje, Kim Folke Knudsen, Niels Duus Nielsen, Jane Nielsen, Karsten Jensen, Carsten Wienholtz, Frede Jørgensen, Susanne Kaspersen, Thomas Tanghus, Steffen Gliese, Carsten Mortensen, Nike Forsander Lorentsen og Nette Skov anbefalede denne kommentar

Det er nødvendigt og gavnligt, at der lyder en stemme fra den kant som modstykke til det modsatte.
Det er demokrati. Se fremad - langt frem !

Kenneth Jacobsen

Og du synes ikke, at sådanne stemmer pt er ved at falde over hinanden? Eller at sådanne stemmer har domineret dansk politik i hele det nærværende årtusinde? Finder du det virkelig nødvendigt at vi med NB etc endda får skruet op for retorikken? Er humanisme virkelig så dårlig en idé?

Erik Fuglsang, Anders Reinholdt, Kim Folke Knudsen, Jane Nielsen, Herdis Weins, Niels Østergård, Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Anker Heegaard, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Thomas Tanghus, Steffen Gliese og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar

Ja - Venstrefløjens sande humanister er da rigelig repræsenteret.
DF er et midterparti på retræte.
Kenneth, hvem vil du fjerne - med hvilke midler ?

Steffen Gliese

DF er et højreradikalt parti, der i lumpen tavshed har undergravet velfærdssamfundet skridt for skridt for at gennemføre Glistrups tanke om nulskat.

Bent Gregersen, Anders Reinholdt, Niels Duus Nielsen, Jane Nielsen, Karsten Jensen, Carsten Wienholtz, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Og jeg må gang på gang forundres over, at det har haft så enorm betydning for deres holdninger med 2015-flygtningene.

Kim Folke Knudsen, Maj-Britt Kent Hansen, Niels Duus Nielsen, Karsten Jensen, Carsten Wienholtz, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Nu har jeg jo end ikke antydet, at nogen skulle fjernes. Det er noget, du selv bringer på banen. Jeg spurgte blot til den nødvendighed, du advokerer. Hvilket du ikke har svaret på. Læs evt igen, hvad jeg skrev.

Erik Fuglsang, Niels Østergård, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Kenneth : " Finder du det virkelig nødvendigt at vi med NB etc endda får skruet op for retorikken?"
Ja, jeg finder det nødvendigt med en seriøs stemme under indtryk af den useriøse FK.
Hvis du mener, at nogen skal ikke skal skrue op, må det betyde at nogen skal skrue ned. Er det demokratisk, at dem, man er uenig med, skal "skrue" ned.
Men pyt - det er vanlig venstrefløjs retorik.

Maj-Britt Kent Hansen

Strandvejen er/var i dag fyldt med vandrende mennesker med rygsække. Hvad kan det mon ikke give anledning til?

Erik Fuglsang, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Jeg har oprigtig meget svært ved at se, hvorledes min hverdag som dansker kan blive truet af en flok syriske flygtninge, som i år 2015 gik ind i Danmark af Motorvejen.

Det var stakkels mennesker, som flakkede rundt i Europa, måske havde de noget familie eller nogen slægtninge i Sverige, som de ville hen til. Ville vi andre danske ikke gøre det samme ?

Lad os tænke en situation: NATO og Rusland er havnet i krig efter, at uoverenstemmelser om de baltiske lande og Polen.

Den russiske hær besætter Bornholm. Der træffes derefter den foranstaltning, at alle danskere undtagen nøglepersoner, som russerne udpeger skal forlade øen indenfor 14 dage. Alt bohave, ejendom og værdier skal efterlades udover en personlig kuffert og rygsæk, som gerne må medtages til udrejsehavnene, hvor fra danskerne skal forlade Bornholm.

Formål at rydde øen for personer, der kan tænkes at begive sig ud i illegal modstand eller spionere mod de militære russiske tropper på øen. Øen er af russerne udset som militærstrategisk særligt område. Øen bevogter ind og udsejlingen til den indre Østersø og er derfor af vigtig betydning for russerne. Derfor skal Øen efter en besættelse omdannes til et militærdistrikt forbeholdt den russiske hær og det personel som skal udstationeres på øen fremover efter invasionen.

De udviste danske statsborgere fra Bornholm skal møde op i særlige udrejsecentrer Neksø, og Rønne. Herfra vil de blive sejlet til Sverige efter overenskomst og aftale med det endnu neutrale Sverige, Rusland og det krigsførende NATO land. Danmark. Det vil formentligt dreje sig om 50.000 personer, som skal tvinges væk fra øen med våbnet: etnisk udrensning.

For at undgå værre foranstaltninger mod de danske indbyggere, er den russiske besættelsesadministration gået ind på aftalen om at tømme Øen Bornholm for øens oprindelige danske befolkning. Cirka 100 kommunale og statslige danske embedsmænd er interneret i russiske fangelejre med henblik på at få anvist opgaver af russerne i forbindelse med organiseringen og omdannelsen af Bornholm til et fremtidigt russisk militærdistrikt. De vil først kunne forlade Bornholm efter særlig tilladelse fra den russiske militærforvaltning, som er indsat for Bornholms Militærdistrikt.

I ugerne efter ankommer civile danskere ombord på skibe til havnene Simrishamn, Åhus, Karlskrona og Ystad. På grund af krigen mellem NATO og Rusland kan der ikke foretages skibstransporter af danske indbyggere fra Bornholm direkte til Danmark. Sverige er transitlandet og derfra går turen med de få ejendele, som danskerne har med sig til Malmø og Helsingborg med henblik på at blive overdraget til Røde Kors nationale flygtningeprogram i Danmark for etnisk forfulgte danskere som følge af krigen med Rusland.

Norge har tilbudt hjælp med oprettelse af modtagelsescentrer for danskerne.

Hvilken reaktion ville der være på de ankommende danske flygtninge i Sverige ?

Ville Sverige stifte mindst 4 partier med krav om at lukke landets grænser, fordi Sveriges velstand er truet af danskere som er set vandre på de skånske veje mod Malmø med henblik på at komme hjem til det land og den familie, som de holder allermest af.

Bjarne Bisgaard Jensen, Erik Fuglsang, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

KFK - Når så russerne forlader Bornholm, vender bornholmerne tilbage og bringer øen i orden.
Flokken på motorvejen blev et varsel for en mulig femtid. De fleste vil nok vende tilbage til deres "ø".