Læsetid: 5 min.

Det er overraskende originalt at lade fjorten skidefulde folk diskutere meningen med livet, døden og Gud i stykket ’De fulde’

Det er forbavsende dyb drukdramatik at lade fjorten fulde folk vælte rundt på et balancebræt så stort som en scene på Det Kongelige Teater i to timer
Stykket er for nådesløst i sit portræt af de fulde og fortabte til at være en forherligelse af druk. Det er mere bare sjovt og sørgeligt og sært. Det føles dybt på lidt samme måde som en samtale, man selv har haft i en brandert, men ikke helt kan genkalde sig i sober tilstand.

Stykket er for nådesløst i sit portræt af de fulde og fortabte til at være en forherligelse af druk. Det er mere bare sjovt og sørgeligt og sært. Det føles dybt på lidt samme måde som en samtale, man selv har haft i en brandert, men ikke helt kan genkalde sig i sober tilstand.

Camilla Winther

7. maj 2019

Det er sjældent rollen som branderten, der indbringer skuespillere mest hæder og ære.

Det virker ellers til at være noget af det sværeste: at spille så skidefuld, at det minder bare det mindste om rigtig beruselse. Virkelig fulde mennesker kan jo være virkelig sjove, samtidig selvfølgelig, med at de kan være virkelig sørgelige og måske derfor rørende. Men det er aldrig rigtig lige så sjovt – og sørgeligt på samme tid – når nogen skal slingre, snuble og snøvle dybsindigheder på kommando. Det bliver så tit ren revyagtig falde på halen-komik – og branderten bare en nar.

Fuld falde på halen-komik er der sådan set og bogstaveligt talt også i Ivan Vyrypajevs stykke De fulde, som den russiske dramatiker, instruktør og manuskriptforfatter skrev til Düsseldorfer Schauspielhaus i 2014 på bestilling af dets daværende teaterchef, svenske Staffan Valdemar Holm.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
  • Katrine Damm
  • Niels Duus Nielsen
Trond Meiring, Katrine Damm og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu