Læsetid: 5 min.

Skakverdensmester Magnus Carlsen gjorde rent bord mod småsild og nye skakhåb i Cirkusbygningen

Magnus Carlsen imponerede ved at gøre rent bord ved et stort skakshow i Cirkusbygningen, hvor han spillede simultanskak foran tilskuere med fadøl og smørrebrød, mens han lammetævede små værgeløse sild, en landsholdsspiller, en tidligere danmarksmester og Danmarks 14-årige skakhåb
Verdensmester Magnus Carlsen gik overlegent til kamp mod 24 udvalgte modstandere i en omgang simultanskak i Cirkusbygningen.

Verdensmester Magnus Carlsen gik overlegent til kamp mod 24 udvalgte modstandere i en omgang simultanskak i Cirkusbygningen.

Claus Bech

25. maj 2019

Da Tour de France-transmissionerne i 1990’erne blev det store sommerhit i det dengang endnu nye TV 2, opnåede kommentatorerne Jørgen Leth og Jørn Mader en udbredt folkelig popularitet. Leth var den intellektuelt analyserende i makkerparret, Mader den jovialt-folkelige eftersnakker.

Da Leth under en bjergetape adskillige gange havde talt om tempofænomenet Miguel Indurains tendens til at rense ud i feltet og få sat de mindre slidstærke folk af og på den måde få luget grundigt ud blandt konkurrenterne, kom det efter en kort tænkepause tørt fra Mader, da kameraet i en sekvens fokuserede på Indurain i den gule førertrøje: »Den mand lider af rengøringsvanvid!«

Det samme kan med føje siges om den 28-årige norske skakverdensmester Magnus Carlsen, der onsdag aften i Cirkusbygningen var hovedpersonen i et skakshow med den lange titel ’Energi Danmarks Champions Battle 2019’. I en ramme, hvor publikum ikke sad på rad og række, men ved borde med hvide duge, og hvor stemningen var som i gamle dage i forlystelsesstedet Lorry med masser af fadøl og højt belagt smørrebrød, skulle verdensmesteren spille simultanskak mod 24 udvalgte modstandere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Eskelund
  • ulrik mortensen
  • Mikael Velschow-Rasmussen
  • Michael Friis
  • Trond Meiring
Jesper Eskelund, ulrik mortensen, Mikael Velschow-Rasmussen, Michael Friis og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Jakobs

Magnus er knuselskelig , hans alvorligste fejl: At han ikke er dansk, ... men alligevel den bedste ambassadør for Skandinavien, siden Harald Blutooth!

Søren Ferling, Anders Reinholdt, Henrik Brøndum, Torben Bruhn Andersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar