Læsetid: 4 min.

’Sorry to Bother You’ er en vred og meget underholdende film fuld af overraskelser

Rapperen og aktivisten Boots Riley brager igennem med sin spillefilmdebut, ’Sorry to Bother You’, en syret og satirisk film om alt det, der er galt med USA og verden
Cassius Green (Lakeith Stanfield) bliver forført af det søde liv som supersælger i Riley Boots syrede og satiriske ’Sorry to Bother You’.

Cassius Green (Lakeith Stanfield) bliver forført af det søde liv som supersælger i Riley Boots syrede og satiriske ’Sorry to Bother You’.

Cinemateket

9. maj 2019

Hvad enten det så end er en fremtidsvision, en mild fremskrivning af vor tid eller en alternativ virkelighed, er det ikke nogen særlig rar udgave af Amerika, man får præsenteret i den sorte rapper og aktivist Boots Rileys syrede, satiriske debutspillefilm, Sorry to Bother You.

Det mest populære program på tv hedder I Got the S**t Kicked Out of Me og går ud på at tæve og ydmyge deltagerne for åben skærm. Teltbyer med fattige mennesker fylder godt op i gader og stræder i Oakland, hvor filmen foregår. Strejker nedkæmpes brutalt af politiet. Og et firma ved navn Worryfree ansætter folk i langtidskontrakter, der involverer, at de bor, spiser og arbejder samme sted under slavelignende forhold.

Filmens sorte hovedperson, Cassius Green (en god Lakeith Stanfield), drømmer om at sætte sig et mærke i verden, som man også efter hans og hans børns og børnebørns død vil huske. Det er dog ikke nemt, når man er lidt lad og bogstavelig talt bor i sin onkels garage, kører i en smadderkasse af en bil og ikke har noget arbejde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu