Læsetid: 3 min.

Det er svært at hive valgkampsegnede analogier ud af ’Game of Thrones’

Den mest tåkrummende kobling mellem politisk propaganda og amatørkomik skal man over i europaparlamentsvalgkampen for at finde. Her imiterer de radikale politikere Zenia Stampe og Morten Helveg Petersen fantasyserien ’Game of Thrones’, som nok er populær, men også dårligt egnet til formålet, fordi den handler om, at alle bærer kimen til ondskab i sig
Morten Helveg Pedersen og Zenia Stampe leverer den mest tåkrummende kobling mellem politisk propaganda og amatørkomik i deres imitation af ’Game of Thrones’.

Morten Helveg Pedersen og Zenia Stampe leverer den mest tåkrummende kobling mellem politisk propaganda og amatørkomik i deres imitation af ’Game of Thrones’.

fra videoen

25. maj 2019

Det kan føles som en slags demokratisk mikromartyrium at lægge ører og øjne til politikere, der i valgkampsøjemed begynder at optræde som komikere. Humor er ikke forbeholdt professionelle, og det er en ærlig sag at ville gøre sig bemærket som kandidat. Men de kvaliteter, der traditionelt kendetegner de to faggrupper, er så vidt forskellige, at et folketingsmedlem i en sketch ofte virker lige så malplaceret, som Jacob Haugaard var i Folketinget.

Hvis man skal se, hvor traditionen for tåkrummende komiske indslag begået af politikere bliver fulgt mest konsekvent lige nu, må man vende blikket væk fra folketingsvalget og rette det mod søndagens europaparlamentsvalg.

De Radikale har nemlig lavet en sketch. ’Højrefløjen kommer hedder den, og det refererer til den populære fantasyserie Game of Thrones, hvor karaktererne med ildevarslende langsom stemmeføring går rundt og sagde »winter is coming« til hinanden (indtil vinteren rent faktisk kommer).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu