Læsetid: 2 min.

Svindleryin og fuskeryang på lidt for slap line

Det lykkes for fuskerfilmen ’The Hustle’ at balancere mellem kynisme og romantik. Verbalt er den også en ætsende ondskabsfuld fornøjelse, ikke mindst takket være en strålende dansk oversættelse
Rebel Wilson og Anne Hathaway giver den som ferme fuskere, der tjener fedt på at snyde liderlige, rige mænd på Rivieraen i komedien ’The Hustle’. 

Rebel Wilson og Anne Hathaway giver den som ferme fuskere, der tjener fedt på at snyde liderlige, rige mænd på Rivieraen i komedien ’The Hustle’. 

SF Studios 

9. maj 2019

Egentlig er The Hustle en film om, hvor overfladiske og forudsigelige mennesker, især mænd, er. Det er en skematisk film med svindleryin og fuskeryang. Men sort-hvid kan også noget. Selv i farver.

Penny Rust er en robust bygget white trash-brite, der efter eget udsagn har 98 procent hvid chokolademousse i blodårerne. Josephine Chesterfield er en stram, mondæn kvinde, der – igen efter Rusts udsagn – er kommet for tidligt i overgangsalderen.

Den ene er et primalt rabalder, den anden er takt & tone legemliggjort. Men de er fælles om at være ferme svindlere, som tjener fedt på at fuske liderlige, rige mænd, herunder en uduelig laps spillet af Casper Christensen.

Ondskabsfuld fornøjelse

Kvinderne mødes i et tog, og Chesterfield forsøger omgående at få Penny afsporet, at holde hende væk fra sin guldgrube, en rivieraby fyldt med mænd, der ikke har andet end tid og penge på hænderne. Chesterfield fejler naturligvis, og indvilger i stedet i at oplære Rust. Og derfra går det galt i lag på lag af forræderi og rænker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Ralf Christensen

Pudsigt nok kan jeg stadigvæk huske "Bedtime Story" fra 1964.
Filmen må have været vist på TV engang.

Handlingen unddrager sat ethvert forsøg på referat; men Marlon Brando står tydeligt i erindringen, da han i militært undertøj bliver overrasket hos den udvalgte kvinde - og slipper af sted ved hjælp af gymnastiske øvelser og vage henvisninger til intet mindre ned en Nato-øvelse.

Eller da han kommer til sengs med de 2 herrers konkurrenceobjekt under foregivelse af en mirakuløs helbredelse af sin lammelse udvirket af netop kvinden - han vakler hen til sengen, hvor skønheden er totalt henført over miraklet.

Gad vide om filmen ville være lige så sjov i dag ??