Læsetid: 2 min.

Togturen, der startede ti småbrande og endte som den perfekte utilsigtede metafor

Årets ufrivillige metafor står Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen for. Med folkekomedieagtig klodsethed satte det kulfyrede veterantog, han havde lejet til sin valgkampagne, ild i det omgivende landskab og gjorde togturen til et perfekt billede på en uforsvarligt magelig klimapolitik
Mens Kristian Pihl Lorentzens kulfyrede damptog tøffede gennem Midtjylland og dannede rammen om pragmatiske klimapolitiske udtalelser, forvandlede det sig til en både perfekt og utilsigtet metafor for en alt for magelig klimapolitik.

Mens Kristian Pihl Lorentzens kulfyrede damptog tøffede gennem Midtjylland og dannede rammen om pragmatiske klimapolitiske udtalelser, forvandlede det sig til en både perfekt og utilsigtet metafor for en alt for magelig klimapolitik.

Kristian Pihl Lorentzens Facebook

15. maj 2019

Det så ud til at være en dejlig dag, Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen havde om bord på det veterantog fra 1899, der i dagens anledning blev kaldt Pihle-ekspressen. Det var i søndags, og ca. 300 potentielle vælgere kørte med på strækningen mellem Bjerringbro og Struer.

I Viborg måtte toget vente på statsministeren, der var på vej i bil fra Billund efter en flyvetur fra København. Partiets europaparlamentskandidat Søren Gade var også med og udtalte til statsministerens videodagbog, at vi ikke kan »redde klimaet ved at begå kollektivt selvmord i Danmark,« hvad der unægteligt også ville være et drastisk løsningsforslag. I stedet skal man satse på fælleseuropæiske løsninger, forklarede han. Venstrekollegerne i spisevognen nikkede anerkendende. 

Mens det kulfyrede damptog tøffede gennem Midtjylland og dannede rammen om pragmatiske klimapolitiske udtalelser, forvandlede det sig til en både perfekt og utilsigtet metafor for en alt for magelig klimapolitik. Gnister fløj fra damplokomotivet og satte ild i det omgivende landskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Anker Sørensen
  • Niels Duus Nielsen
  • Torben Ethelfeld
  • Trond Meiring
  • Morten Balling
Poul Anker Sørensen, Niels Duus Nielsen, Torben Ethelfeld, Trond Meiring og Morten Balling anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lad manden selv betale for udgifterne til brandslukningerne. Han får jo sikkert rigelig støtte fra velstående, han har været med til at skaffe topskattelettelser.

Poul Anker Sørensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Allan Madsen

Nogle gange overhaler virkeligheden selv Monty Pyhton,
Bingo :-))

Kim Houmøller, Poul Anker Sørensen, Niels Duus Nielsen, jørgen djørup og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar