Læsetid: 4 min.

En total manifestation af inspiration

Hans Otto Jørgensen fejrer 30-års forfatterjubilæum med et festfyrværkeri af en bog
Nedrakket til skrift kan måske bedst beskrives som en dokumentation af en proces i skriften og som en total manifestation af inspiration. Derved kommer den i familie med dadaismens og den russiske futurismes collager og med eksperimenter i de mest radikale sektioner af ekspressionismen, skriver Erik Skyum-Nielsen.

Nedrakket til skrift kan måske bedst beskrives som en dokumentation af en proces i skriften og som en total manifestation af inspiration. Derved kommer den i familie med dadaismens og den russiske futurismes collager og med eksperimenter i de mest radikale sektioner af ekspressionismen, skriver Erik Skyum-Nielsen.

Henning Bagger

10. maj 2019

Om sin nye udgivelse fortæller Hans Otto Jørgensen (f. 1954, debut med romanen Tårnet i 1989) i en medsendt »selvanmeldelse«, at bogen ikke er digt og ikke fortælling, ikke poesi og ikke prosa. »Det er en bastard, et uvæsen, det grafiske udtryk og teksten holder hinanden til ilden«. Et work in progress, hvor hver enkelt side, eller hvert enkelt opslag, »på én gang er sig selv og transporterer betydning ad tekstens længdeakse«.

Selvkarakteristikken forekommer skam dækkende nok. Værket, eller skulle man sige himstregimsen, som er frembragt i tæt samarbejde med grafiker Anders Gerning – der skam må siges at have udført en ægte samfundsunyttig gerning – flintrer og farer og fistrer og fræser i alle mulige retninger på én gang, så læsningen bliver en flimren for øjet og uvægerligt forvirrer, fordi der hele tiden satses hårdt på maksimal intensitet og effekt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu