Læsetid: 6 min.

Hvis bare Cirkusrevyen havde krænket os noget mere ...

’Nu kommer vi og krænker jer’, lover skuespillerne i Cirkusrevyen højlydt publikum, og Kerteminderevyens skuespillere understreger, at revyløjerne ikke er ondt ment. Men de to revyer er bedst, når de er skarpe og bidske. Det gælder også deres parodier på de kinesiske pandaer
Pressebillede fra Cirkusrevyen

Pressebillede fra Cirkusrevyen

Henrik Petit

17. juni 2019

»Cirkusrevyen er en kønsneutral og upolitisk revy,« står Lisbet Dahl og hendes kække væbnere og siger til publikum, inden revyen begynder i det legendariske telt på Bakken.

Folk griner forventningsfulde. Er der noget, de ikke vil have i revyen, så er det kønsneutrale og upolitiske ytringer.

Som Ulf Pilgaard siger det, da han er ved at brække sig over de andre skuespilleres pænhed og latterlige høflighed i Adam Prices pirrende indledningsnummer:

»Cirkusrevyen er det eneste sted, hvor man krænker nogen her i landet. Det er simpelthen formålet med teltet«.

Krænkelse er et af årets beske modeord, så selvfølgelig må Cirkusrevyen bruge det og misbruge det, indtil enhver latter er vredet ud af offerordet. Derfor er det også ærgerligt, at Kerteminderevyen indledes med et langt nummer om, at ’det er ikke ondt ment’. For det tager brodden af alt det, der kommer. Også krænkelserne.

Det er netop revyens formål sådan at sætte samfundets store og små begivenheder på spidsen – lige fra foragtelige menneskerettighedsbrud til latterlige dagligdagsmisforståelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Nina Højland
  • Henning Kjær
Katrine Damm, Nina Højland og Henning Kjær anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Revyer kan ikke være skarpe og bidske. Det ville være at bide den hånd, der fodrede dem. Hvad de derimod kan foregøgle, er at være så tilpas bidske, at publikum bliver forført derved og tilfredsstillet i intetlandet mellem følgagtig humor og forsigtig giftighed.