Læsetid: 4 min.

’Black Mirror’ sæson 5: Aldrig har mennesket lidt så meget under teknologien

I femte sæson af den toneangivende Netflix-serie ’Black Mirror’ fortsætter Charlie Brooker med vittigt og skarpt at dissekere menneskers forhold til teknologi – denne gang ligger det tættere på vores nuværende brug og misbrug af de avancerede dimser, der burde gøre livet nemmere for os, men også gør det modsatte
Teenageren Rachel (Angourie Rice) prøver at kurere sin ensomhed med en intelligent robotdukke-version af sit store idol, popsangeren Ashley, i et afsnit af femte sæson af ’Black Mirror’.

Teenageren Rachel (Angourie Rice) prøver at kurere sin ensomhed med en intelligent robotdukke-version af sit store idol, popsangeren Ashley, i et afsnit af femte sæson af ’Black Mirror’.

Netflix

11. juni 2019

De har det ikke godt, hovedpersonerne i femte sæson af Charlie Brooker og Netflix’ samfundskritiske tv-serie, Black Mirror. Det er der heller ikke så mange, der har haft i de fire foregående sæsoner, men det er, som om Brooker denne gang har skubbet det menneskelige aspekt endnu mere i forgrunden. Hans personer lider.

Den nye sæson handler stadig om menneskers forhold til teknologi, på godt og især ondt, men den er ikke lige så futuristisk eller science fiction-agtig som tidligere – og ikke lige så idébaseret. Den begynder og slutter med mennesker, foregår nærmest lige nu og her og handler om teknologier, der mere eller mindre allerede eksisterer. Sæsonen er altså ikke som sådan en fremskrivning af en udvikling, men en kommentar til en tilstand.

Sæsonen består blot af tre timelange afsnit – jeg formoder, at den interaktive Black Mirror-film, Bandersnatch, som sidste år kom fra Brooker og Co., har tæret på de kreative kræfter – men der er tyngde i alle tre og sågar en happy end eller to. Det er man ikke for alvor vant til fra den notorisk pessimistiske, sorthumoristiske Brooker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Mikael Velschow-Rasmussen
  • Lise Lotte Rahbek
  • Niels Duus Nielsen
Eva Schwanenflügel, Mikael Velschow-Rasmussen, Lise Lotte Rahbek og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu