Læsetid: 4 min.

’Booksmart’ fornyer den FOMO-sprudlende high school-komediekanon

Olivia Wildes ’Booksmart’ bruger på mest festlige vis high school-komedien til at fortælle om at finde sig selv – og de andre…
Den outrerede overklassepige Gigi (Carrie Fishers datter Billie Lourd), dukker på morsom vis op overalt i ny forklædning.

Den outrerede overklassepige Gigi (Carrie Fishers datter Billie Lourd), dukker på morsom vis op overalt i ny forklædning.

Foto fra Booksmart/Ritzau Scanpix

20. juni 2019

»Du er klar til at dominere verden!« pepper motivationsbåndet, som den bedrevidende Molly lytter til inden afgang til sidste high school-dag. Sammen med bedsteveninden Amy har hun styr på karaktersnittet og kan konversere på kinesisk.

De har kurs mod de bedste universiteter og den politisk korrekte sommerlejr med tamponproduktion i Botswana. De kan deres feministiske klassikere og har set de rigtige dokumentarfilm. Til gengæld har der ikke været tid til fester i gymnasietiden, men de har bekræftet hinanden i, at det er okay, når planen er at blive den yngste, kvindelige højesteretsdommer nogensinde.

Den holdning ændres imidlertid hurtigt i Olivia Wildes sprudlende komedie Booksmart om den ofte skelsættende overgang fra high school til resten af livet, som senest blev fremragende skildret i Greta Gerwigs Lady Bird.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu