Læsetid: 2 min.

Cate Le Bon pynter sin avantgardepop med de dejligste disharmonier

Den walisiske sangerinde spiller ikke falsk, men hun bevæger sig på grænsen af det vellydende på sit femte album. Det er en fryd! Særligt når hun dekorerer sin asymmetriske minimalisme med tonerne fra en tvær saxofon
Når Le Bon vil synge sart og klart, gør hun det ufortrødent. Og samtidig tager hun sig friheden til at lade melodiknaster stå upolerede og grove tilbage som et ekko af en tidlig britisk punk og amerikansk avantgarde, skriver Louise Rosengreen.

Når Le Bon vil synge sart og klart, gør hun det ufortrødent. Og samtidig tager hun sig friheden til at lade melodiknaster stå upolerede og grove tilbage som et ekko af en tidlig britisk punk og amerikansk avantgarde, skriver Louise Rosengreen.

Gonzales Photo

25. juni 2019

»Decorate your own discord« er åbningsordene fra Cate Le Bon på hendes femte album Reward. Og den walisiske sangerinde tager sig selv på netop de ord. Med en intens enkelthed og en tvær saxofon skaber hun et nærværende, skrøbeligt og til tider skingert lydunivers.

Cate Le Bon er en walisisk sanger, guitarist og producer. Hun er en kompetent musikalsk håndværker og en kontrolleret eksperimentalist. De ti numre på Reward er komponeret ved et genbrugsklaver i en afsides hytte i det naturskønne Lake District i Nordvestengland, hvor hun (efter at have prøvet lykken i USA i nogle år) slog sig ned, mens hun uddannede sig til møbelsnedker.

Der er noget splintrende over den ru klang på numrene, som hun har prydet med et varieret og alligevel stilrent udvalg af instrumenter. Selv spiller hun guitar, bas, synthesizer, percussion og klaver undervejs, mens hun har fået Stella Mozgawa fra det amerikanske indierockband Warpaint til at styre trommerne og Kurt Vile til at brummesnøvle i baggrunden på »Magnificient Gestures«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu