Læsetid: 4 min.

Danmark som harskt smørhul

Med stykker om soldater, Afghanistan og Danmark som harskt smørhul udvider en af sin generations vigtigste forfattere sit virkefelt
14. juni 2019

De er ikke helt genkendelige som dramatik, de tre stykker, der er optrykt i Til mine brødre – og andre tekster, Peter-Clement Woetmanns (f. 1985) nye bog. Der er ikke rigtigt roller og replikker i dem, knap nok regibemærkninger.

De kan, som der står i en kort indledning, »spilles af et frit antal personer«. Mens man læser dem, sidder man ikke og tænker på, hvordan de mon kunne realiseres på scenen. De føles mere som tekstcollager, eller som korstykker uden melodi, lyrisk springende monologer for et ubestemt antal stemmer – snarere end skikkelser. Der er ikke rigtig dialog i teksterne, ikke øjeblikke, hvor en skikkelse reagerer på en andens ord og handlinger i et dramatisk rum.

Men, altså, alle tre stykker – »Til mine brødre«, »Den sidste bølge« og »Lav sol« – er faktisk blevet opført på Aarhus Teater, mens Woetmann var husdramatiker på stedet fra 2015 til 2018. Jeg har ikke selv set resultatet. Skal man tro anmelderne var det en blandet landhandel. Åbenbart var det svært at få bakset ordene ned i scenerummets lille firkant.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu