Læsetid: 2 min.

Erlend Loes romankarakterer vil skænde eksotiske dyr for at bevare dem

Miljøaktivisme kørt af sporet
Miljøaktivisme kørt af sporet

Ole Berg-Rusten

14. juni 2019

Hvad kan man som enkeltperson gøre for at redde verden? Hvad nytter det lille i den store sammenhæng?

Norske Erlend Loe, som netop har fejret sin 50-års fødselsdag, har skrevet endnu en satirisk roman, og denne gang er det verdens dyrearters overlevelse, som står på dagsordenen.

Loe kalder simpelthen sine fem hovedpersoner for »enkeltpersonerne« og lader dem mødes under et foredrag om dyreetik: Lise, som er drabsefterforsker ved politiet i Oslo og aktivt medlem i Enliges Forening, tandlægen Vidkun, Sperber, »en typisk ressourcehomo med masser af tid til at dyrke sine interesser«, som arbejder på Naturhistorisk Museum, forfatteren Hektor og Såkaldte Bob (»ikke hans rigtige navn«), som klipper filmtrailere, og hvis hus netop har fået en monstrøs renovering.

Hver for sig bliver de over en længere periode sært draget mod Afrika og savannens store, vilde dyr. De gennemgår ganske enkelt en slags radikaliseringsproces, indtil de en dag organiserer sig og beslutter sig for at redde verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu