Læsetid: 8 min.

Filmredaktørens anbefalinger: Tv-serier skal ses om sommeren og inden døre

Filmredaktøren deler her sit bud på fire nye serier, man bør se i løbet af sommeren: ’Fleabag’ og ’Good Omens’ på Amazon, ’Catch-22’ på C More og sidst men ikke mindst ’When They See Us’ på Netflix
Neil Gaiman og Terry Pratchetts næsten 30 år gamle bog ’Good Omens’ er blevet til en herlig vanvittig tv-serie, der spejler vores lige så vanvittige verden 

Neil Gaiman og Terry Pratchetts næsten 30 år gamle bog ’Good Omens’ er blevet til en herlig vanvittig tv-serie, der spejler vores lige så vanvittige verden 

Christopher Raphael/Amazon Prime Video

21. juni 2019

Sommeren er det perfekte tidspunkt til at sidde indenfor foran sit 55 tommer OLED fladskærmsfjernsyn og nyde noget af al den brillante tv-fiktion, man måtte være gået glip af i de seneste uger og måneder.

Og der er både racekamp, dommedag, selvhad og krigens vanvid at hente ind på. Her er filmredaktørens bud på fire nye serier, man bør se, nu hvor sommeren er kommet.

Første serie: Hvordan man afværger Dommedag

De mødes i Paradisets Have, englen Aziraphale (Michael Sheen) og dæmonen Crowley (David Tennant). Crowley er slangen, som får Eva til at spise af æblet, mens Aziraphale sørger for, at Adam og Eva får et flammende sværd med sig, da Gud smider dem ud af Paradis.

Siden mødes de mange gange op gennem historien – det er noget af det sjoveste i Good Omens, serien, der handler om de to – og bliver med tiden gode venner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Niels Duus Nielsen
  • Thomas Tanghus
Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Krigens gru og galskab, er overskriften på en af filmene. Og teasere viser alt andet. Det er endnu en “feel good about war” film, som skærmer eller direkte lyver til deres publikum. Sagte Amerikansk krigspropaganda som vi har set i årtier.
Undskyldningen er reel nok: At man ikke kan få penge til at lave en stor produktion om hvad krig er i virkeligheden, og hvad det gør ved menneskets sjæl og vilje, og de samfund det berører.
En ny fransk dokumentar, som ikke er kommet i biografsalen endnu(Freedom still loves us), viser med et særligt poetisk sprog, krigens psykologi, dens følger og det udefinerbare den gør ved både soldater og civile, samt filosofer undren og tilkendegivelser gennem historien. Trods de makabre klip som er tættere på virkelighedens krig end vi oftest bliver præsenteret for, fortæller den nænsomt om mennesket rolle i krigens verden.
Forpremiere på det franske medie Mediapart english(med engelske undertekster), der er det største og mest seriøse franske medie i opposition til de meget polemiske store satte medier. Undersøgende journalistik der minder meget om Information, da de lavede mere graverjournalistik. Det kræver abonnement, men det gør de andre også, og man kan vist stadig få et prøveabonnement for 1€ https://www.mediapart.fr/studio/documentaires/international/freedom-stil...