Læsetid: 4 min.

’De frivillige’ får os til at heppe på de speedsyngende perverses vanvid

En økonomisk skurk a la Stein Bagger begynder til fængselskor blandt selvvalgt isolerede varetægtsfængslede, og ekstreme magtkampe opstår. Aspöcks meget vellykkede ’De frivillige’ er en både letbenet og tunghjertet komedie om at lære at rumme nogen, der har sider, man aldrig ville kunne rumme
En økonomisk skurk a la Stein Bagger begynder til fængselskor blandt selvvalgt isolerede varetægtsfængslede, og ekstreme magtkampe opstår. Aspöcks meget vellykkede ’De frivillige’ er en både letbenet og tunghjertet komedie om at lære at rumme nogen, der har sider, man aldrig ville kunne rumme

Christian Geisnæs

13. juni 2019

»Jegerhavrenjegharbjælderpååååååååå. Mer’endtyvetrorjegpåhvertstråååååå. Bondenkalderdemforsinefooold. Gudvelsignehamdenbondeknooold.«

Det er en virkeligt twistet og hæsblæsende version af Jeppe Aakjærs danske klassiker, der styrter rundt i ens hjerne efter at have set den danske fængselskomedie De frivillige — om en økonomisk forbryders magtkampe med et fængsels svageste fanger.

At instruktør Frederikke Aspöck og manuskriptforfatter Lars Husum har valgt at give filmens umage fængselskor det særpræg, at de synger Højskolesangbogens danske hits i firedobbelt tempo, dikteret af den »uofficielle korleder«, Niels (Anders Matthesen), er klassisk dansk sortkomik.

Det er en joke, der bliver til en reel ørehænger for publikum, og som også karakteriserer de sociale outcasts: Deres spøjse misforståelse af noget, alle andre ved, bliver et sødt billede på deres sære fællesskab. Husker I Ove Ditlevsen?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Mortensen
  • Anders Reinholdt
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Carsten Mortensen, Anders Reinholdt og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu