Læsetid: 4 min.

Hvad ville du gøre, hvis hele verden troede, du havde skrevet alle Beatles’ sange?

’Trainspotting’-instruktør Danny Boyle og ’romcom’-mester Richard Curtis’ nye film, ’Yesterday’, kunne godt have været lidt mere original og uforudsigelig. Men det er nu en sød, sjov og charmerende film om kærlighed og Beatles-sange
Jack (Himesh Patel) vågner efter en ulykke op i en verden, der ikke kender Beatles’ sange, og sammen med sin ven og manager, Ellie (Lily James), indspiller han en plade med alle gruppens største hits i Danny Boyles ’Yesterday’. Foto: UIP

Jack (Himesh Patel) vågner efter en ulykke op i en verden, der ikke kender Beatles’ sange, og sammen med sin ven og manager, Ellie (Lily James), indspiller han en plade med alle gruppens største hits i Danny Boyles ’Yesterday’. Foto: UIP

Jonathan Prime/UIP

27. juni 2019

Hvad ville du gøre, hvis du en dag vågnede op og fandt ud af, at ingen andre end dig kendte til Beatles og deres udødelige sange? Ville du skrive sangene ned, lade, som om det var dine egne og bare nyde det, hvis du pludselig blev hyldet som den bedste sangskriver nogensinde?

Det er det dilemma, som Jack Malick (Himesh Patel) står over for i Danny Boyles charmerende og underholdende nye film, den romantiske dramakomedie Yesterday, der har manuskript af romcom-mesteren Richard Curtis.

Gennem snart mange år har Jack forsøgt at slå igennem som sanger, men som regel synger han for noget nær tomme huse, og spørgsmålet er, om han skal finde noget andet at lave. Hans ven og ’manager’, skolelæreren Ellie (Lily James), tror stadig på ham, hvorimod Jack selv reelt har givet op.

Men så bliver han kørt ned af en bus, og da han vågner igen – med et par tænder færre – er det i en verden, hvor ingen andre end han kender Beatles.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Benny Jensen
Eva Schwanenflügel og Benny Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Benny Jensen

Tak for denne anmeldelse. jeg får da helt lyst til at se filmen. Hvem har ikke brug for at genhøre Beatles?
Jeg er dog religiøst overbevist om, at ligefedt hvilket univers man vågner op i, så vil de fire medlemmer altid eksistere og være de største. Alt andet ville være trist.

Eva Schwanenflügel og Christian Monggaard anbefalede denne kommentar