Læsetid: 3 min.

’Hotel Mumbai’ er elementært spændende på en ubehagelig måde

’Hotel Mumbai’ blander virkelige, tragiske begivenheder med gedigen spænding i en nærgående og brutal skildring af terrorangrebet på et luksushotel i Mumbai i 2008
Dev Patel spiller tjeneren Arjun, der i ’Hotel Mumbai’ forsøger at redde så mange som muligt af gæsterne på luksushotellet The Taj fra et terrorangreb.

Dev Patel spiller tjeneren Arjun, der i ’Hotel Mumbai’ forsøger at redde så mange som muligt af gæsterne på luksushotellet The Taj fra et terrorangreb.

Sandrew Metronome

6. juni 2019

I november 2008 angreb ti islamistiske terrorister forskellige turistmål i den indiske millionby Mumbai. Et af målene var et luksushotel, The Taj Mahal Palace Hotel, som over tre dage var besat af terroristerne, mens det lokale politi, som slet ikke var uddannet til at håndtere den slags angreb, både forsøgte at trænge ind på hotellet og kæmpede for at få hjælp fra elitestyrker i New Delhi.

450 gæster boede på hotellet, og mindst 31 mennesker blev myrdet i løbet af de tre dage, de fleste af dem ansatte på hotellet.

I en ny film, Hotel Mumbai, fortæller Anthony Maras om terrorangrebet på The Taj fra start til slut, og det er en både sindsoprivende og lidt mystificerende oplevelse. Sindsoprivende, fordi filmen går ganske tæt på enkelte af gæsterne og de ansatte og i detaljer viser, hvor iskolde terroristerne var, når de henrettede gidsler. Og mystificerende, fordi jeg er lidt usikker på, hvad jeg skal bruge filmen til – og ikke er helt tryg ved dens blanding af genre og tragiske, virkelige begivenheder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer