Læsetid: 4 min.

»Efter dem, hr. Fløjte, nej, nej, efter dem, frk. Obo! Nå, men så lad os gøre det sammen! Excellent! Lad os gøre det igen! Strygerne skal nok komme efter os!«

Tivolis koncertserie med gæsteorkestre fra udlandet er en forfriskende sommeroplevelse og kan give lyst til at tilbringe sommeren i haven ventende på, at verden kommer til én. Ved søndagens koncert blev den letteste musik, Bizet, den stærkeste – og det er måske meget godt i Tivolis ånd
20. juni 2019

I Tivolis sommerprogram, også kaldet Sommerklassisk, indgår en lille serie med udenlandske gæsteorkestre. Normalt står Copenhagen Phil, om sommeren kaldet Tivoli Copenhagen Phil, for orkesterdelen ved Tivolis koncerter, mens solister inviteres fra udlandet som trækplastre.

Men fire gange denne sommer står der også et andet orkester på programmet. Det er en forfriskende luksus i stil med at være ude at rejse at høre andre landes orkestre. Og helt uden flyskam på egne vegne i hvert fald. I søndags var vi for eksempel i Oxford.

Når et orkester rejser, rejser det som solist og er ikke bare på almindeligt job, sådan som hverdagen måske nogle gange kan blive for musikere, der trods alt lever af at sidde på deres taburet og har det som arbejde. Da DR SymfoniOrkestret i foråret var i Japan, kunne man blive helt forundret over den stemning, man kunne fornemme i radiotransmissionerne, hvor orkesteret klang med stor entusiasme og selvtillid bakket op af meget begejstrede japanere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu