Læsetid: 4 min.

Et indisk studie i internaliseret racisme

Som litterær oplevelse er Kiran Desais Bookerprisvinder fra 2006 selvforelsket excentrisk. Men som menneskeliggørende analyse og portræt af internaliseret racisme, er ’Det tabte land’ en stor bog
Kiran Desai.

Kiran Desai.

Samuel Aranda

14. juni 2019

Det tabte land, skrevet af Kiran Desai i 2006 og vinder af Bookerprisen samme år, handler helt grundlæggende om kolonialismens gennemgribende indvirken på den både kollektive og individuelle indiske identitet.

Vi følger den forældreløse teenagepige Sai, der flytter ind hos sin morfar i hans faldefærdige rigmandsvilla i Himalaya-bjergbyen Kalimpong. Her pudrer de støvede, Grand Marnier-drikkende rester af den anglofile overklasse sig med lyserødt og ser BBC og diskuterer postkolonial litteratur, mens de overbeviser sig selv og hinanden om, at det dårlige er blevet bedre, mens det gode er ved det gamle i old India.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu