Læsetid: 4 min.

Iris Gold og Jada viser internationalt Mariah Carey-format med deres forførende stemmeføring

Danmark har hidtil været divaløs, men med to debuterende r&b-sangerinder er der håb for fremtiden
Den danske albumdebutant Iris Gold har allerede optrådt på både Roskilde Festival og – her på billedet – i haven ved Élyséepalæet, hvor hun var indbudt af præsident Macron den 21. juni i år.

Den danske albumdebutant Iris Gold har allerede optrådt på både Roskilde Festival og – her på billedet – i haven ved Élyséepalæet, hvor hun var indbudt af præsident Macron den 21. juni i år.

Xavier Popy/Ritzau Scanpix

28. juni 2019

Divaer er en mangelvare i dansk musik. Indtil nu har vi ikke rigtig været leveringsdygtige i en sangerinde, der med gudeskønne sangtriller og forførende karisma kan måle sig med giganter som Beyoncé og Adele.

Jeg har rystet min hjerne og gennemrodet min hukommelse, men jeg kan ikke komme i tanke om en eneste dansk pendant til Alicia Keys. Ikke én, hvis vokale råstyrke tilnærmelsesvis kommer op i Whitney Houstons vægtklasse.

Men det betyder jo ikke, at musikere og pladeselskaber herhjemme ikke savler for at kunne give verden netop det: en ung Mariah Carey, der kan ramme højere toner end hjemstavnens geografiske beliggenhed med en attitude, der er mere cool, end vinternætterne er flest.

Lytter man til de to stilmæssigt forskellige, men lige højthigende r&b-solister, Iris Gold og Jada, er der måske ved at ske noget på den front. Selvtilliden, viljestyrken og ambitionerne fejler i hvert fald ingenting hos de to debuterende sangerinder. De er cool med cool på – på hver deres måde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu